Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Ébresztő, arcbőr!

1.    Tisztíts!
Reggelente elég hideg, langyos vízzel megmosni arcunkat, majd egy arctípusunknak megfelelő  arctonikkal – egy pamutból készült korongvatta segítségével – felfrissíteni. Az esti arctisztítás is nagyon fontos, főként, ha sminket viselünk. Arcbőrünket mindig az arctípusunknak megfelelő tisztítóval szabadítsuk meg a szennyeződésektől, sminktől.2.    Radírozz!
Hetente egyszer javasolt az arcbőrről eltávolítani az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket. Ilyenkor a bőr fellélegzik, és sokkal jobban beszívódnak a különböző krémek, szérumok vitaminjai is. Fontos tökéletesen leöblíteni a radírt, majd puha törölközővel felitatni a nedvességet. A drogériákban kapható olyan lágy szálú arckefe vagy kendő, ami radírozásra is alkalmas. Ezekkel is tökéletes tisztítást tudunk végezni, vagy ha a radírral együtt alkalmazzuk, fokozhatjuk annak hatását. A bőrradír tulajdonképpen egy szemcsés krém, tehát finom szemcsékből és valamilyen krémes anyagból áll, ami segít eloszlatni a bőrön. Az üzletekben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.3.    Maszkot fel!
Szintén hetente egyszer – az arcradírozás után – alkalmazzunk arcmaszkot. Az arctípusnak megfelelő arcmaszk áldásos hatással van a bőrre. Ezek esetében is széles a választék: hidratáló, frissítő, feszesítő, ránctalanító, tisztító, pórustágító vagy épp összehúzó. Az arcmaszk célja, hogy kívülről bejuttassa a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, melyekre a bőrnek nagy szüksége van. Amikor az arcmaszk felkerül a bőrre, ezen idő alatt nem hagyja lélegezni az arcbőrt, miközben a tápanyagok tökéletesen felszívódnak.


4.    Hidratálj!
Az alábbi három rituálé után jöhet a hidratálás, krémezés. Ma már rengeteg féle arckrém, krémzselé van a boltok polcain. Tavasszal a könnyebb, lágyabb textúrájú krémeket részesítsük előnyben az olajos, zsíros készítmények helyett. Figyeljünk most is oda a bőrtípusunkra, és arra is érdemes figyelni, hogy fényvédőt is tartalmazzanak ezek a krémek. Az első tavaszi napsugarak ellen egy alacsonyabb faktorszámú krém tökéletes védelmet nyújt.5.    Aludj eleget!
Az éjszakai pihentető alvás jótékony hatással van arcbőrünkre is. Míg mi pihenünk, a bőrünk éjszakai műszakban „dolgozik”. A szépítő alvás a leghatékonyabb időszak bőrünk számára a regenerálódáshoz, sőt az alvással „ingyen” tehetünk igazán hasznosat a bőrünkkel, ezért soha ne sajnáljuk az időt az alvásra. Azért, hogy bőrünk fiatalos, üde maradjon, ajánlott naponta 7-8 órát aludni. Ezen kívül éjszakára is válasszunk egy arcbőrünknek megfelelő éjszakai krémet.

 

 

Fotók: www.fashionihub.com, www.essence.com, www.medicmagic.net, www.beautyeternity.com, skincarebylouisa.com, hairdresser-models.eu

Címkék:        

Hozzászólások