Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Mit tud egy BB krém?

BB krém – a történelem

Honnan indult világhódító útjára a BB krém? Ázsiából. Mi, európai nők mindig is irigykedve néztük a távol-keleti nők szép bőrét, hiszen annyira hibátlannak és egészségesnek tűnik. Az ázsiaiak a természetes szépség, illetve a tökéletes bőr megszállottjai. Ma már tudjuk, hogy ez nem csak a genetikának köszönhető, mivel a szépségipar lerántotta a leplet a keleti hölgyek titkos szépészeti fegyveréről, a BB krémről. Minden magára adó szépségipari, kozmetikai cég piacra dobta ezt a krémet világszerte.

Maga a BB krém egyébként egy gyűjtőfogalmat jelöl, és nem egy konkrét terméket. Egy kiindulási alap, amelyet először a sebészetben és a bőrgyógyászatban alkalmaztak. Először Németországban fejlesztették ki ezt a krémet, eredetileg lézeres beavatkozások utókezelésére, hogy védje és ápolja a nagyon érzékeny bőrt, miközben vékonyan elfedi a sebeket és az egyéb bőrhibákat. De érdekes, hogy a valódi története mégsem itt kezdődött, hanem évekkel később Koreában.

BB krém – a titok

Amikor a koreai hírességek felfedték szépségük titkát, hatalmas divathullám indult el, mely átterjedt a környező országokra: Kína, Japán, Amerika majd Kanada következett. Jelenleg évente több tízmillió darabot adnak el a különféle BB krémekből. Természetesen az ázsiai termékekkel megpróbálják felvenni a versenyt a nagy európai és amerikai kozmetikai cégek, de eddig kevés sikerrel, mivel mind a minőség, mind pedig a tapasztalat terén jócskán vannak lemaradásaik.

A készítmények igazi titka abban rejlik, hogy egyetlen krémbe sűrítettek bele több szépségápolási terméket. A „hibajavító krémek” egyesítik magukban a fényvédők, a hidratálók, a sminkalapok és az alapozók előnyös tulajdonságait. Ráadásul javítják a bőr szerkezetét, mivel hosszan, lemosás után is kifejtik hatásukat, világosítják a pigmentfoltokat, sebgyógyítók, lehúzzák a gyulladásokat. Ezenkívül vannak bőrfehérítő és ránctalanító változataik is. Mindezek mellett pedig engedik a bőrt lélegezni, és észrevétlen fedést biztosítanak, egyszerűen szebbé teszik az arc bőrét. Mindamellett, hogy ezek a termékek kímélik a pénztárcánkat – egyetlen szerrel kiválthatunk legalább három másikat – lerövidítik a sminkelésre fordítandó időt is. Általában kevés színárnyalatban – világos és sötétebb színű bőrre – készülnek, de nagyon jól alkalmazkodnak a különféle bőrtónusokhoz.

 

 

 

Fotók: couponclippindaddy.com, www.pumpkin-paradise.com, www.imabeautygeek.com

Címkék:          

Hozzászólások