Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Lakatos Márk szépségtippjei tavaszra

1. Revitalizáló vitaminkúra kívül-belül

A tavaszi fáradtság és a szürke, fakó arcbőr a vitaminhiányos táplálkozás, valamint a hideg száraz idő eredménye. „Ilyenkor tavasszal fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a vitaminbevitelre kívül és belül egyaránt. A C-vitamin nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a bőr megőrizze egészséges, fiatalos megjelenését, és segít, hogy a bőr színe egyenletes maradjon. Nálam a C-vitaminos peeling nagyon bevált, ez a kezelés feszesíti, ragyogóvá varázsolja a bőrt, létfontosságú vitaminokhoz juttatja, és fokozza a hajszálerek regenerációját” – árulta el Márk.

2. Szépülj egzotikus gyümölcsök erejével!

Az „ebédidős” peeling segítségével ma már akár fél óra alatt újjávarázsolhatjuk arcbőrünket, feltöltve azt a számára nélkülözhetetlen hidratáló, vitalizáló anti-aging anyagokkal. „A peeling erőssége változó lehet az összetevők koncentrációjától függően. Tavasszal az elsődleges feladat, hogy a megviselt, fénytelen, száraz bőr egyensúlyát visszaállítsuk. Az Ormedic Lift peelingkezelés a papaya, ananász, mangó kivonatával dúsított bio és orvosi erősségű hatóanyagoknak köszönhetően visszaadja a fáradt bőr fényét. Ez a biológiai peeling természetes módon regenerál, összetevői nyugtató hatással vannak bőrünkre” – mondta Tóth Hajnalka, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ szakembere.

3. Eljött a merészebb ruhák, frizurák és sminkek ideje

2013-ban nem kell visszafogni magunkat, ideje megújulni, színes ruhákba bújni, és felfrissíteni megjelenésünket. „Futurisztikus anyagok, egzotikus minták, retro hangulat és még rengeteg izgalmas újdonság érkezik meg hozzánk tavasszal divatfronton, éppen ezért bátran kísérletezhetünk a színekkel és anyagokkal. Lassan barátkozhatunk az élénk tengerkékkel, a mély bársonyos fényű monaco blue árnyalattal, de a narancsvörös és a poppy red tónus is hódítani fog elsősorban a rúzsok terén” – világosított fel az Én is karcsú vagyok házigazdája.

4. Megfelelő napfényvédelem minden évszakban

A bőr egyik legnagyobb ellensége az erős napfény és az UV-sugárzás, éppen ezért bármilyen csábító is legyen a napbarnított bőr, próbálj meg minél kevesebbet napozni, főleg 11-15 óra között vigyázz, az arcodon és a szabadon hagyott testrészeken pedig mindenképp használj fényvédőkrémet. „Nyáron különösen fontos a fényvédők használata, hiszen a kutatások szerint a bőröregedés legfőbb okozói a napsugarak. Ám nemcsak nyáron, az év többi időszakában is ér bennünket olyan sugárzás, amely öregítő hatással van a bőrre, főleg ott, ahol nem fedjük ruhával a testünket, arcon, nyakon, dekoltázson és a kézfejeken is. A bőr egészsége ott kezdődik, hogy megvédjük a káros sugaraktól. Az UV-sugár a bőr mélyebb rétegeibe is behatol, rengeteg szabad gyököt képez pontosan azon a területen, ahol a fiatalságért, feszességért, rugalmasságért és hidratáltságért felelős alkotóelemek találhatóak. Gyakorlatilag egész nap öregíti bőrünket, ezért fontos, hogy a nappali krémünk tartalmazzon megfelelő fizikai fényvédő faktort ellene. A legszörnyűbb, hogy ez a sugár semmilyen azonnal látható elváltozást nem okoz a bőrön, ám a napfénynek tagadhatatlanul ez az öregedésért felelős alkotóeleme, ezért nem lehet elég korán kezdeni az UV-védelmet” – tanácsolta Tóth Hajnalka szakmai vezető.

A szöveg és a fotók forrása: Life PR

Címkék:        

Hozzászólások