Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Tavaszi illatfelhők – 1. rész

Cseresznyés csoda: Escada – Cherry in the air

A tavasz és a nyár egyik igazi hírnöke a zamatos, ropogós, lédús, édes cseresznye. Amikor megtudtam, hogy az idei évben az Escada ismét kreált egy új, limitált kiadású illatot, rögtön érezni akartam. A Cherry in the air a tiszta cseresznye és a málna csodás egyvelegét árasztja elsőként, később pedig a pillecukor édes jegye és a szantálfa is felfedezhető benne. Amint beleszippantottam ebbe az édes parfümbe, egy valódi cseresznyéskertben találtam magam. Aki szereti ezt a gyümölcsöt, egészen biztosan nem fog tudni ellenállni neki, és azonnal magán akarja érezni ezt a finom, friss, fiatalos és bájos illatot.

Modern vanília: Chloé – See by Chloé

A See by Chloé parfümöt a Chloé divatház azonos nevű fiatalos ruházati vonala inspirálta. Már a parfüm üvege is kimondottan modern és fiatalos, tulajdonképpen egy klasszikus formájú madárkalitkát idéz fel bennünk. A könnyű, vidám, üde virágos összetevők harmonikusan keverednek a szantálfa és vanília jegyekkel. A bergamott a fejjegyből épphogy kivehető, az almafavirág adja az üde, romantikus akkordot, melyet nagylányossá, modern, sikkes illattá a jázmin és az ylang-ylang tesz, még mielőtt túl naivvá válna az illat. Friss, picit gyümölcsös, de inkább virágos, jázminos, finom pézsmás, kellemesen édes illatról van szó. Aki a sima Chloé illatokat túlzottan púderesnek találja, de szereti az üde patyolatérzetet, ebben megtalálhatja azt, amire vágyik.

Csábító bogyók: Guerlain – La Petite Robe Noir

Az illat ihletője a legendás kis fekete ruha, a párizsi sikk, valamint elegancia. Olyan játékos esszenciák testesítik meg mindezt, mint a fekete cseresznye, a bergamott, a vörös áfonya vagy a mandula. A szívjegyeket pedig olyan illat uralja, mint a török és bolgár rózsa. Az új La Petite Robe Noir egy valóban édeskés illat, mely a vaníliának és a tonkababnak köszönhető. Természetesen a fő hangsúly a fűszereken van (ánizs, édesgyökér), de szerencsére az imádnivaló mandula is kibontakozik méghozzá a fekete cseresznyével, melyet a ribizli édes zamata erősít fel. A szívjegyben érezhető rózsák és a lágy tea az erős aromák dominanciáját töri meg, míg a pacsuli nőies irányba tereli az illatot. Kellemes, lágy, puha kompozíciót kapunk, mely szelíd mégis élénk hatást kelt a bőrön.

Fotók: www.examiner.com, www.sheisqueenwoman.com, www.mimifroufrou.com, joeychong.com

 

Címkék:        

Hozzászólások