Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Lakkozz otthon! - 2. rész

 

MónikaA Lakozz otthon! első részében Vargáné Vecsei Mónika, manikűrös-pedikűrös megosztotta velünk tanácsait, hogyan kenhetünk fel otthon körömlakkot úgy, hogy tartós maradjon, valamint a 2013-as körömdivattrendekről is beszélgettünk. Folytatjuk az interjút, melyben hasznos körömfestési tippeket kaphatunk, valamint a harminc év feletti nők általános lakkozási szokásaira is kitérünk.

Lexi: Mi a véleményed, harminc felett a nők követik a divatot, vagy inkább a megszokott, bevált körömápolást, színeket, lakkokat, műkörmöt alkalmazzák és használják?

V.V.M.: Szerintem minden az egyéniségtől függ. Aki merészebben, kihívóbban öltözködik, általában szeret többféle lehetőséget kipróbálni. A szolidabb hölgyek maradnak a jól bevált színeknél. Ilyenek például a színtelen, gyöngyházfehér, bézs, halványrózsa. A harmadik kategória, aki egy egyszerű lakkozást kér, de az új ötleteket is elfogadja, és néhány hónap múlva már egy egészen merész dolgot szeretne kipróbálni. Ez a kisebb réteg. Találkoztam olyan hölggyel is, akinek a férje mondta meg, hogy milyen körme lehet. Ezt azért már túlzásnak találtam. 

Lexi: Ha bemegy hozzád egy vendég azzal a kéréssel, hogy készíts neki egy szép, divatos körmöt egy délutáni kerti partira, akkor mi ugrik be elsőre?

francia lakkV.V.M.: Elsőre a francialakkozás ugrik be, mert az minden ruhához illik. Ha esetleg a vendég azt kevésbé szereti, vagy éppen akkor nem szeretné, akkor megpróbálom a ruhája színéhez igazítani a lakkozást. A díszítést természetesen a hölgyre bízom, főleg ha ismeretlen a vendég. A délutáni kerti partira nem kihívó, szolid lakkozást készítenék néhány strasszkővel vagy matricával, esetleg színes franciakörmöt. Ezek nagyon szépen mutatnak a napsütésben.

Lexi: Végül mit ajánlanál, mire figyeljünk leginkább az otthon készített lakkozásnál? Milyen tippjeid vannak erre vonatkozóan?

V.V.M.: Mindig csak manikűrözött és ápolt kézre lakkozz! Igyekezz a bőrt nem megvágni. A reszelésnél próbáld ki, hogy melyik forma áll neked a legjobban. Hosszú, vékony ujjakon és körömlemeznél nagyon szép a szögletes szabad szél, de valójában minden forma jól illik az ilyen típusú ujjhoz. A rövidebb  ujjaknál a mandula vagy ovális forma a legideálisabb, mert nem szélesíti az ujjakat. A festésnél a rétegek betartása és az acetonlemosás nagyon fontos. Egy tipp a lemosáshoz: tégy egy vattagkorongra acetont, és tedd rá a körmödre. Hagyd rajta néhány másodpercig, hogy jól átszívódjon az aceton, és egy erős rányomás után határozott mozdulattal húzd le a körmödről előrefelé. Így biztos, hogy nem kened össze a körömágyat, ami főleg a sötét lakknál előnyös. Végül pedig figyelj arra, hogy soha ne legyen a körömlakkozásod több, mint amennyi te vagy!

ruha piros lakk

 

Fotó: Daszkalopulosz Thanaszisz

Címkék:      


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások