Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Így sminkelj nyáron!

Lexi: Nyáron a sok napsütés, valamint a magas hőmérséklet miatt jobban izzad a bőrünk, arcunk is. Milyen „szabályokat” kell ilyenkor betartani sminkeléskor?

dobozkaEördögh Alexa: Mivel nyáron a melegben kitágulnak a pórusaink, fokozottabban kell gondot fordítani az arctisztításra, radírozásra, hidratálásra. Fontos, hogy UV-szűrős, olajmentes alapozót vagy színezett krémet használjunk. Az alapozó és púder együttes használata ajánlott. Akinek szép bőre van, nyugodtan elhagyhatja az alapozót, és a hidratáló krémre teheti rá a porpúdert.

Lexi: Mi a fő sminkfelszerelés, melyre szükségünk lehet, mit hordjunk magunkkal a táskánkban?

E.A.: Olajmentes spirált, egy jó pirosítót – kreol bőrűek bronzos, fehér bőrűek barackosabb vagy halvány rózsaszín árnyalatot –, világos színű szájfényt. A legtöbb termék már UV-szűrős, érdemes azokat használni nyáron.

Lexi: Mit és hogyan sminkeljünk elsősorban nyáron? Mit kell jobban kiemelni?

E.A.: Nyáron bátrabbak lehetünk. Nyugodtan használjunk csillogós, fényes színeket, ecsetekselyemporokat. A barackos, narancsos árnyalatok üdévé teszik arcunkat. Pirosítóra használjunk highlightként fényes árnyalatokat. A highlight arra szolgál, hogy kiemeljük arcunk egyes részeit a fényvisszaverő tulajdonsága révén. Létezik krémes, folyékony vagy akár púder kiszerelésben is. Leggyakrabban arccsontra tesszük, de lényegében az arc számos részén használhatjuk.

Lexi: Mi a trend most nyáron?

E.A.: Megfigyelhetjük, hogy most egyre inkább a természetes, natúr smink dominál. Emellett szintén hódítanak a nagy pillák neon színű szájjal.

Lexi: Egy nyári délutáni kerti partira milyen sminket tennél fel vendégednek?

E.A.: Természetes fedésű alapozót használnék, hogy szép egységes arcbőrt kapjon. A szemre natúr pasztellszíneket tennék fel, és főként a szempillákra és a pirosítóra helyezném a hangsúlyt. Végül egy természetes – halvány rózsaszín vagy barackos színű – szájfényt javasolnék.

Lexi: Tudnál ajánlani egy otthon is könnyen elkészíthető, nyári bulis vagy egy családi kerti partis sminket?

E.A.: Selyemport javasolnék, mellyel gyönyörű parti sminket készíthetünk gyorsan és látványosan. A selyempor vagy más néven pigmentpor magas fényű termék, csillogó hatást kölcsönöz a szemnek. De akár használhatjuk kulcscsontra, dekoltázsra is. Mindig tegyünk alá szemhéjbázist – ez lehet egy világos színű szemhéjpúder vagy krémes állagú bázis –, melyben megtapad, különben összeáll a szemhéjon. Nyugodtan játsszunk a selyempor csillogásával. Minél többet teszünk fel, annál intenzívebb a színe. Ha pedig visszafogottabbat szeretnénk, satírozzuk el kicsit, így veszít a fényéből. Ehhez sok-sok szempillaspirál, visszafogott pirosító, szájfény vagy rúzs illik.

smink

Fotó: Daszkalopulosz Thanaszisz

 

Címkék:  


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások