Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

A luxus fürdőolajok világa – Aromatherapy Associates

 

Képzeljük el a következőt: fáradtan hazaesünk a munkából és a bevásárlásból, de még vár ránk egy esti parti, vagy vacsora és mozi. Szeretnénk menni, persze, de azért az ágyba dőlés is igencsak csábító lehetőség, sőt lehet, hogy sokkal csábítóbb… Ismerős szituáció? Nálam mindennapos. A valamit valamiért elv alapján azért általában meggyőzőm magam, hogy elinduljak, de nem könnyű, az biztos. A Revive Evening nevű olaj pontosan erre való: felpörget, magabiztosságot ad, sőt, a libidót is feléleszti – már akinek szüksége van rá. Hogyan csinálja? Itt jön a dolog szépsége: az Aromatherapy Associates fürdőolaja gerániumot (hormonokra van kedvező hatással), szantálfát (a magabiztosságot fokozza), valamint ilang-ilangot (afrodiziákum) tartalmaz, így lesz egy fürdés vagy zuhanyzás után lelkes nő a fáradt nőből.

AromatherapyAz aromaterápia hatása már jól ismert, de én sem nagyon hittem el addig, ameddig nem próbáltam ki néhányat a termékek közül (a másik 2 tesztelt olaj a Revive Morning és a Deep Relax). A csomagolásról is érdemes szót ejteni, mert ha az apró részletekre figyelnek, az már tagadhatatlanul jó jel. Szóval kellemes tapintású, mélykék dobozkában érkeztek a termékek. Amint felnyitottam a tetejét, megcsapott az igencsak erőteljes illat, amely össze sem hasonlítható semmilyen szappannal vagy habfürdővel. A Deep Relax olajból már egy szippantás is nyugtató volt, de amikor a fürdésre került a sor, tényleg elállt a lélegzetem. A kis üvegcse harmadát (egy kupaknyit) ajánlott beleönteni a forró vízbe, és ez bőven elég is. Teljesen megtölti az illat a fürdőszobát, sőt, ha nyitva hagyjuk az ajtót, a lakást is. Az olaj már a kádban is selymessé varázsolja a bőrt, de az igazi hatás akkor jön, amikor kiszállunk. Az a jóleső (de nagyon erős!) fáradtság vesz erőt az emberen, amikor csak aludni szeretne, semmi mást. A fürdő után érezhetően megnyugodtam, és bónuszként néhányszor kellemes melegség járt át. Nagy szavak, de soha nem tapasztaltam még ilyen hatást, semmilyen hasonló terméknél.

A Revive Morning szinte pontosan ellenkező céllal született: élénkít, méregtelenít; tökéletes másnaposságra, jetlagre vagy akár fogyókúrázóknak is. Borókát (vizelethajtó), pink grapefruitot (energizáló), valamint rozmaringot (méregtelenít) tartalmaz. Ezt is erőteljes, de kellemes illat jellemezte és utána az elképesztő hatás: tényleg energiát adott, pedig direkt egy-két nehéz reggelen vetettem be. A forró fürdő után általában kicsit lassabb az ember, de itt ennek nyoma sem volt. Mintha feltöltötték volna az elemeimet: így tudnám leírni a legpontosabban.

Az Aromatherapy Associates összesen 10 különböző olajat forgalmaz, de tusfürdők és szemmaszk, sőt, testkefe is van a kínálatukban. Az előbb említetteken kívül depressziót enyhítő, belső erőt adó termékeik is vannak, de fejfájás, napégés ellen is érdemes szétnézni náluk. Magyarországon a budapesti Neroli Luxus Parfümériában lehet őket kipróbálni és megvásárolni. Érdemes tehát tenni egy próbát, ha belekóstolnánk egy csipetnyi luxusba; én már szinte függő vagyok, de nem bánom. 

Aromatherapy

Képek forrása: heals.co.uk, heavenlysalon.co.uk

 

Címkék:        

Hozzászólások