Lexi & Magazine

Szépség - Beauty

Öt szuper bőrmegújító tipp tavaszra

Öt szuper bőrmegújító tipp tavaszra

Tavasszal mindenkinek szüksége van felfrissülésre, bőrünk igényli és meghálálja a törődést, ideje tehát, hogy felkészítsük a napsütésre. A következőkben eláruljuk a legjobb praktikákat és trükköket.

Tovább
Megújító körömápolási tippek

Megújító körömápolási tippek

Míg a szem a lélek tükre, a köröm a szervezet tükre, szokták mondani. Megérkezett alig néhány hete a nyári meleget hozó tavasz, és nemcsak a bőrünk, a körmünk is másfajta törődést igényel. Vargáné Vecsei Mónika, manikűrös-pedikűrös ad nekünk tanácsokat, praktikákat, hogyan is vágjunk bele körmeink felfrissítésébe, ápolásába, ha eddig még nem tettük volna meg.

Tovább
Tények és tévhitek a lézeres szőrtelenítésről

Tények és tévhitek a lézeres szőrtelenítésről

A hagyományos szőrtelenítési eljárások csak rövid távú megoldásokat nyújtanak, ezenkívül számos veszélyes bőrproblémát eredményezhetnek. A lézeres szőrtelenítés látványos és hosszú távú megoldást kínál a problémára, ám bizonyos szabályokkal itt is érdemes tisztában lenni. Dr. Pokol Evelint, az IdealMed orvos-esztétikai centrum bőrgyógyász szakértőjét kérdeztük az előnyökről és a hátrányokról.

Tovább
Csodakezelés Hollywoodból

Csodakezelés Hollywoodból

Keresztes Ildikó kisimult arcbőrét egy teljesen új hollywoodi eljárásnak köszönheti, amit „Vörös szőnyeg kezelésként” is emlegetnek. Az énekesnő ezúttal az Image Oxigén Lift arckezelést tesztelte, melyet csupán nemrég mutattak be Amerikában, mostanra pedig már itthon is elérhető. Hatékonyságáról olyan sztárok bőre vall, mint Madonna és Gwyneth Paltrow.

Tovább
Vágyjuk a szépséget!

Vágyjuk a szépséget!

A szépség esztétikai fogalom, ami minden embernek mást és mást jelent. Egy valamiben azonban megegyezik a szépséghez való viszonyunk: mindannyian vágyunk rá – még akkor is, ha nem ismerjük be magunknak – van, aki jobban és mindenáron, van, aki pedig kevésbé. A Nagy szépségteszt kutatás keretén belül 1066 fő válaszolt olyan kérdésekre, hogy inkább szép lenne-e vagy okos, mit változtatna magán, ha tehetné, vagy tapasztalta-e már, hogy a szépség előnyt jelent a mindennapokban.

Tovább
Tavaszi illatfelhők - 2. rész

Tavaszi illatfelhők - 2. rész

Lassan tényleg beköszönt a tavasz – legalábbis reméljük. A természet ilyenkor ledobja téli ruháját. A kerteket, parkokat, utcákat hamarosan ellepik a gyönyörű, színes, illatos virágok és gyümölcsök. Hogy ne csak a virágzó növények illatát szippanthassuk be, hanem mi magunk is illatozzunk, mint egy üde virágcsokor, bódító, friss, tavaszi illatokat ajánlunk. Ugyanis a parfümériák polcain már hónapok óta ott díszelegnek a legújabb parfümök.

Tovább
Tavaszi illatfelhők – 1. rész

Tavaszi illatfelhők – 1. rész

Lassan tényleg beköszönt a tavasz – legalábbis reméljük. A természet ilyenkor ledobja téli ruháját, a kerteket, parkokat, utcákat hamarosan ellepik a gyönyörű, színes, illatos virágok és gyümölcsök. Hogy ne csak a virágzó növények illatát szippanthassuk be, hanem mi magunk is illatozzunk, mint egy üde virágcsokor, bódító, friss, tavaszi illatokat ajánlunk, ugyanis a parfümériák polcain már hónapok óta ott díszelegnek a legújabb parfümök.

Tovább
Lakatos Márk szépségtippjei tavaszra

Lakatos Márk szépségtippjei tavaszra

Lassan, de biztosan itt a tavasz, ilyenkor testünk-lelkünk megújulásra, megszépülésre vágyik. Hazánk egyik legnevesebb stylistját, az Én is karcsú vagyok műsorvezetőjét, Lakatos Márkot és Tóth Hajnalkát, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ szakmai vezetőjét kérdeztük arról, hogyan frissítsük fel az új szezonban megjelenésünket, és melyek azok a létfontosságú összetevők, amelyekre bőrünknek ilyenkor szüksége van.

Tovább
Palackba zárt titkok

Palackba zárt titkok

A szépséget, nőiességet sokféleképpen ki tudjuk fejezni. Versbe foglalhatjuk, novellát írhatunk róla, vagy épp beszélhetünk róla. Ruhába bújtathatjuk, tárgyakat ruházhatunk fel általa, vagy épp „palackba” is zárhatunk egy-egy gondolatot, darabot, amely kifejezi mindezt. Tuboly Klaudia, a Látomás divatbolt munkatársa is épp ezt teszi, amikor nyakláncba foglalja mindazt, amire egy nő vágyik.

Tovább
Bio kontra kemikália – Shea vaj, a természetes hidratáló

Bio kontra kemikália – Shea vaj, a természetes hidratáló

Régóta köztudott, hogy a kozmetikai termékek nagy része számos mérgező anyagot tartalmaz. Mindezzel azonban csak akkor kezdünk el igazán foglalkozni, amikor – szó szerint – saját bőrünkön tapasztaljuk, mennyire károsak ezek. Sorozatunk – a vegyi összetevőkkel szemben – a természetes termékeket helyezi előtérbe. Elsőként a finomítatlan shea vajat teszteltük, íme az eredmények!

Tovább