Lexi & Magazine

Szépség - Divat

Öltöztet és tervez: Szilvási Kata

Öltöztet és tervez: Szilvási Kata

Szilvási Kata egy igazán különleges és kedves szakmát választott: baba és kisgyerek-öltöztetési tanácsadó. Megalapított egy vállalkozást, ruhákat tervez és készít, blogot ír és nem utolsósorban kétgyermekes édesanya.

Tovább
Láss csodát, ez itt a LÁTOMÁS

Láss csodát, ez itt a LÁTOMÁS

A Látomás 15 éve Budapest szívéhez tartozik. Az évek alatt számos átalakuláson ment keresztül, de mindig igyekezett sokszínűségével, egyediségével elkápráztatni a vásárlóit. A ruhák, cipők, táskák és egyéb kiegészítők széles választéka várja nap mint nap a nőket és férfiakat egyaránt. A Látomásról beszélgettem francia származású vezetőjével, Szontágh Julie-vel, aki már a kezdetekkor része volt a csodának.

Tovább
Palackba zárt titkok

Palackba zárt titkok

A szépséget, nőiességet sokféleképpen ki tudjuk fejezni. Versbe foglalhatjuk, novellát írhatunk róla, vagy épp beszélhetünk róla. Ruhába bújtathatjuk, tárgyakat ruházhatunk fel általa, vagy épp „palackba” is zárhatunk egy-egy gondolatot, darabot, amely kifejezi mindezt. Tuboly Klaudia, a Látomás divatbolt munkatársa is épp ezt teszi, amikor nyakláncba foglalja mindazt, amire egy nő vágyik.

Tovább
2013-as tavaszi-nyári divattrendek – Beszámoló az ELLE Fashion Show-ról

2013-as tavaszi-nyári divattrendek – Beszámoló az ELLE Fashion Show-ról

A hétvégén minden a divatról szólt a Millenárison megrendezett ELLE Fashion Show-n, ahová hazai és francia divattervezők hozták el a legfrissebb trendeket. A kétnapos rendezvényre rengeteg, divatot kedvelő nő és férfi volt kíváncsi. A rendezvény színvonalát pedig az is növelte, hogy nemcsak a divatbemutatón vehettek részt az érdeklődők, hanem számos workshop is várta őket.

Tovább
A divat mindenkié

A divat mindenkié

Hat magyar divattervező vállalta az Elle felkérését, hogy a március 22-23-i Fashion Show-ra fogyatékkal élő modellekre is tervezzenek ruhákat. Benes Anita (Daalarna), az Elysian tervezőpár, Bódis Boglárka és Gajer Emese, Katti Zoób, Király Tamás, Németh Anikó (Manier) és Sziráczky Brigitta ruháit a 30 profi manöken mellett több fogyatékkal élő modellen, köztük a Miss Colours Hungary győztesein és paralimpikonokon is láthatjuk a Millenárison.

Tovább
Táskaimádat – Interjú Takács Judit tervezővel

Táskaimádat – Interjú Takács Judit tervezővel

Majdnem minden nő gyenge pontja a kiegészítő, főként a táska és a cipő. Ezen tényen felbuzdulva látogattunk el egy igazán különleges helyre, a WonderLAB-be, egy igazi alkotóműhelybe, mely a város szívében található. Egy hely, ahol egyedi, eredeti, magyar tervezők termékeivel találkozhatnak a divat hódolói a táskáktól az ékszereken át a ruhákig.

Tovább
Az ELLE elhozza neked Párizst

Az ELLE elhozza neked Párizst

Macaron, Créme Brulée, champagne, Házibuli, sanzon, french pop, elegancia – ha Párizsra gondolunk, a divat semmiképp sem maradhat ki a sorból. Nem véletlen, hogy amikor az Elle úgy döntött, hogy divatshow-t szervez, Párizsban alkotó tervezők jutottak az eszébe. Octavio Pizarro, Christine Phung, Miki Mialy – azon fiatal tervezők, akik Párizsból formálják a világ divatját, 2013. március 22-23-án pedig Budapestre látogatnak kollekciójukkal.

Tovább
Divat, design, WAMP

Divat, design, WAMP

Akik unják már a nagy divatcégek tömegtermékeit, bizonyára szeretik az olyan kiállításokkal összekötött vásárokat, ahol igazán egyedi, eredeti, designholmikra tehetnek szert. Budapesten, a Váci utcában létezik egy hely, ahol mindent megtalálsz.  Ha tehát valami különlegesre vágysz, irány a WAMP!

Tovább
Fehérneműmustra francia módra

Fehérneműmustra francia módra

Itt a tavasz, jön a nyár, itt az ideje, hogy készleteimet felfrissítsem, ezért a vasárnapot arra szántam, hogy körbenézzek, mi újság a fehérneműt árusító üzletekben.

Tovább
Színpompás színek – Daalarna divatbemutató 2013. tavasz-nyár

Színpompás színek – Daalarna divatbemutató 2013. tavasz-nyár

Csipke, selyem, szatén, tüll és kristály. Mindez romantikával, merészséggel és érzéki eleganciával párosítva. Ezek az anyagok és hangulatok domináltak a Daalarna 2013-as tavaszi-nyári és esküvői kollekciójában, melyet tegnap este mutattak be a nagyközönségnek a VAM Design Centerben.

Tovább