Lexi & Magazine

Szépség / Divat

A BodiEs provokatív estje

2013. január 31-én este 9 óra körül izgatottan indultam el egy divatbemutatóra a belvárosba. Igazán hangulatos hely a NAD'OR Boutique Bistro (www.nadorboutiquebistro.hu) a Szent István Bazilika szomszédságában, ahol egy különleges show-ra és partira gyülekeztek a látogatók. A bemutató végül később kezdődött a vártnál, azonban a látvány mindenért kárpótolt.

Modellek és maga a tervező, Bódi Eszter mutatta be azt a praktikus, unisex, univerzális kiegészítőt, – a BodiEs-t (www.bodiesdesign.com, www.facebook.com/bodiesdesign) – amit legalább tízféleképpen viselhetünk a bolerótól kezdve a sálon át egészen a szoknyáig. A BodiEs variálhatósága valóban sokféle, annyira egyszerű és természetes az egész, hogy az ember könnyedén elsajátítja.

A show látványos befejezéseként a lányok ledobták magukról színes BodiEs-ukat és az alattuk lévő, átlátszó BodiEs sokat sejtetően alig takart valamit testükből…

A bemutató után a különleges kiegészítő kitalálójával, Bódi Eszterrel beszélgettem a show-ról.

Honnan jött az ötlet, hogy egy Provokatív Show keretein belül mutasd be a BodiEs-t? Mi adta ehhez az ötletet?

Az alapötlet tulajdonképpen már megvolt. Ugyanis az egyszemélyes produkciót 2012 októberében találtuk ki a belgrádi Fashion Week-en. A BodiEs-ról van egy videó az oldalamon, melyben én variálom magamon ezt a különböző módon viselhető „sálat”. Többen mondták, hogy ez mennyire látványos, hiszen egyetlen ruhadarab pár másodperc alatt sokféleképpen hordható. Így ez ütősebb ötletnek bizonyult a kifutón is, mintha modelleken mutattam volna be azt, hogy mire és hogyan lehet használni ezt a különleges, sokoldalú kiegészítőt. Ritka, hogy a tervező maga mutatja be ruhadarabjait, de én ezt vállalom, mert szeretek szerepelni, és a „gyermekemnek” tekintem ezt a terméket. Ez az eredeti elképzelés természetesen nem volt provokatív. Azonban eszembe jutott egy ötlet: nagyon szeretem váltogatni a karaktereket, szerepeket. Egy nő is folyton ezt teszi a nap 24 órájában: hol anya, hol dolgozó nő, hol pedig szerető... Rengeteg arcunk van. A külvilág felé természetesen mást mutatunk, mint a magánszféránkban. Ez a show ezt mutatta meg. A végén pedig azért vonultunk fel átlátszó BodiEs-okban, mert azt akartuk ezzel üzenni, hogy légy önmagad! Ez „csak” egy ruhadarab, viszont ami a ruha alatt van, az a fontos! És ha a külsőd, az egyéniséged összhangban van a belsőddel, az az igazi arcod, az vagy te.

Miért épp ezt a helyszínt választottad ennek a show-nak?

Erre a bemutatóra felkértek, nem én rendeztem az estet. Alapból is tartottak itt egy provokatív partit, és erre jött az én bemutatóm ráadásnak.

Milyen gyakran rendezel bemutatókat? Mikor lesz látható a BodiEs legközelebb?

Tavaly december 6-án volt BodiEs bemutató a Trafiq-ban (www.trafiq.hu). Az idei évben ez a január 31-i volt az első show. Legközelebb márciusban lesz egy rendezvénysorozat, aminek az első állomása március 8-án, nőnapon lesz. Itt ugyancsak a BodiEs sokoldalúságát hangsúlyozzuk egy rendhagyó show-n. Március közepén pedig a 2013-as tavaszi-nyári kollekciómat mutatom be. A tavalyi évben terveztem egy BodiEs Multiswimsuit-et nőknek, ami fürdőruha és táska egyben. Az idén kijön ennek a férfi változata, ami most fog majd debütálni. Ennek a tavaszi bemutatónak lesz egy egyedülállósága: szeretek mindig mást, valami különlegeset csinálni, jelenleg Asperger-szindrómás (az autizmus egy enyhébb formája – a szerk.) gyerekekkel dolgozom együtt. A közös munkánk a héten indult, különféle szituációkat mutatok be nekik, és bevonom majd őket ebbe a tavaszi-nyári kollekciót felvonultató produkcióba. Számomra az autizmus nem betegség, hanem egy meg nem értett dolog, hiszen ezek a gyerekek olyan dolgokat éreznek, hallanak, amiket egy normális ember nem. Az autisták egy dologban jók, egy valamiben tűnnek ki igazán, azonban egyszerre több dologra képtelenek koncentrálni. Leginkább gyermekkorban derül ki az, hogy miben, mely művészeti ágban tehetségesek. Szóval, ezekkel a különleges képességű gyerekekkel, fiatalokkal készülök a tavaszi bemutatóra, aminek a helyszíne is igazán különleges lesz. De erről többet nem árulhatok el, még annyit, hogy minden érdeklődő számára megtekinthetőek lesznek ezek a divatshow-k.

Milyen egyéb módon népszerűsíted a BodiEs-t?

Divatbemutatókon és a média, a sajtó által jut el leginkább az emberekhez ez a design termék. Kovács Patríciát műsorvezetőként láthatjátok BodiEs-ban rendszeresen a Super TV2-n, a Super Mokkában. Ezeken kívül pedig egy szórakozóhely is fontos tere lehet egy ilyen eseménynek,– ahogyan a NAD'OR Boutique Bistro-s parti is – hiszen aki szórakozik, nem biztos, hogy a divat miatt jön el egy ilyen show-ra, mert nem feltétlenül tud róla. De azt gondolom, hogy ők is jó célközönség, potenciális vásárlóréteg lehetnek.

 

 

Fotók: www.facebook.com/bodiesdesign

Címkék:          

Hozzászólások