Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Gyors smink anyukáknak

Lexi: Mi, anyukák gyakran érezzük úgy, hogy magunkra alig marad időnk, főleg amikor két vagy három gyerkőccel indulunk éppen gyerekprogramra, baba-mama klubba vagy csak a játszótérre. Nem egyszerű mindent összekészíteni, őket felöltöztetni, elemózsiát csomagolni stb. Ha már megvan a rutinunk, akkor is előfordulhat, hogy a végén kapkodnunk kell indulás előtt. Néha persze nem is érezzük fontosnak, hogy magunkkal foglalkozzunk, de van, hogy feltámad bennünk a „nő”, és szeretnénk egy gyors és természetes sminket feltenni magunkra. Tudnál tanácsot adni nekünk abban, hogy mire van leginkább szükségünk ehhez?  Milyen termékeket használjunk?

Eördögh Alexa
Eördögh Alexa sminkmester

Eördögh Alexa:Ha csak öt-tíz perce van egy anyukának, a smink elkészítését merőben megkönnyíti a professzionális termékek használata. Ezeknek előnye, hogy keveset kell felvinni belőlük, rögtön látszanak, és hosszan tartanak. Lényeges még, hogy legyen otthon egy-két olyan ecset, amivel még a gyakorlatlan hölgyek is gyönyörű sminket varázsolhatnak magukra percek alatt. Ilyen egy kontúrecset, amivel a szemfestéket visszük fel a szemceruza helyett, és egy satírecset, amit a mélytőívünkbe állítva összemossuk a színeket, így szinte az ecset dolgozik helyettünk. A szemfesték színét mindenki maga dönti el, de gyermekes programhoz ideálisabb a visszafogottabb, esetleg világosabb árnyalat. Fontos, hogy legyen egy jó vízbázisú alapozónk, amelyből nagyon kevés kell, gyorsan fel tudjuk vinni az arcunkra. A szintén vízbázisú szempillaspirál is fontos kellék, valamint a púder, ami az alapozót úgymond „rögzíti”. Ott van még a pirosító, melyből meg lehet találni az archoz passzoló, természetes árnyalatot, illetve a szolidabb árnyalatú szájfény.

Lexi: Léteznek esetleg olyan tanfolyamok, oktatások, melyeken megtanítják a nőket különféle sminkelési praktikákra? Ezekből akár egy anyuka is kamatoztathat azzal, hogy rutinosabbá válik, és így gyorsabban el tud készülni?

E.A.: Igen, vannak már olyan tanfolyamok, ahol akár három óra alatt megtanítják a hölgyeket az alapoktól felépítve 1-2 olyan sminkre, amit a mindennapjaikban tudnak hasznosítani. Itt lehet hozni saját termékeket, hiszen otthon azokat használják, de akár professzionális termékeket is kipróbálhatnak. Ez a néhány óra nagyon hasznos, mert mindenki saját maga készíti el a sminkjét magán, nem pedig az oktató csinálja. Így tényleg „ecsetbiztos” kézzel lehet távozni. Természetesen ez nagyban megkönnyítheti az anyukák helyzetét is, hiszen már rutinosan, nem kapkodva a kevés idő miatt, el tudják készíteni percek alatt a sminkjüket olyankor is, amikor éppen a gyerekekkel készülődnek valahová, és egyébként is sok időt vesz igénybe az elindulás.

 

anyuka smink

 

A képek forrásai: themomsquad.blogspot.com, realmomsguide.sheknows.com, Eördögh Alexa

 

Címkék:          

Hozzászólások