Lexi & Magazine

Szépség / Divat

Színpompás színek – Daalarna divatbemutató 2013. tavasz-nyár

Már este fél nyolckor kígyózó sor állt a bejárat előtt. Szemmel láthatóan nagy érdeklődés fogadta a divat szerelmeseit a Király utcában. Bent kellemes hangulat, finomságok, lágy fények fokozták és készítették elő a divatbemutató hangulatát. Este fél kilenckor végre megkezdődött a várva várt show, a hófehér szalagfüggöny megrezzent, és mögüle kisétált az első modell.

Az est háziasszonya Tatár Csilla volt, aki egy korall színű Daalarna ruhában lépett a nézők elé, és felkonferálta, hogy három felvonásban láthatjuk a Benes Anita által tervezett, gyönyörű alkalmi és esküvői ruhakölteményeket. Tatár Csilla azt is elárulta, hogy tavaly is ő volt az est háziasszonya, és akkor úgy búcsúzott a tervezőtől, hogy nem tudja elképzelni, hogy ezeket a káprázatos ruhákat lehet-e még tovább fokozni, tud-e majd Benes Anita újra megújulni. Az est folyamán azonban egyértelműen beigazolódott, hogy a tervezőnő felül tudta múlni, sőt, egyenesen felül tudta szárnyalni az előző évi, szintén csodás kollekcióját. Az idei évre egy igazán színes színekből és fazonokból álló tavaszi-nyári kollekciót alkotott.

A háziasszonytól azt is megtudta a közönség, hogy három dologtól lesz egy ruha Benes Anitás. A különleges anyagok használatától, a kreatív ötletektől, valamint a szabástól, az arányok megfelelő mértékétől.

Az első harmadban az élénk, színes (korall, pink, türkiz) színeken és az egyedi, extra szabásokon volt a hangsúly. Azok a hölgyek, akik vékonyak és bevállalósabbak, bátran viselhetik az extra rövid, merészen kivágott, felsliccelt ruhákat, melyek lélegzetelállító színekben pompáztak. De a visszafogottabb eleganciát kedvelők is megtalálhatták a nekik készített ruhákat, melyek zártabbak voltak. Ennél a vonalnál a görög istennők ruháinak szabásvonala köszönt vissza.

A középső részben jöttek a finom, lágy pasztellszínek (krém, nude, ekrü) rengeteg csipkével kombinálva. Érdekes volt az a megoldás, hogy a csipke fűzőt rövid sorttal viselték a modellek, majd a következő színpadra lépésnél egy áttetsző szoknyát kötöttek a derekukra. Ez az összeállítás igazán kifinomulttá tette az előző, szexis ruhadarabot.

Végül a harmadik harmadban, az esküvői ruhák felvonultatásakor valóban a katarzis következett – ahogy azt Tatár Csilla is megelőlegezte az est elején. Itt a csipke, a kristály, a lágy esésű anyagok voltak mérvadóak. A merész szabás a fűzőkben és az elöl rövid, hátul hosszú szoknyákban mutatkozott meg. Míg a visszafogottabb vonalat a klasszikus menyasszonyi ruhák képviselték fátyollal, uszállyal, tüll szoknyával, fűzővel, csipkével.

Az egyforma hajkoronát viselő modellek frizuráját a Hajas Szalon készítette, míg szintén nagyon hasonló sminkjüket, – feltűnő színűre (pink, piros) festett ajkak és fekete tusvonallal kiemelt szemek –, Sipos Zita sminkmester kreálta.

 

 

 

Fotók: Banka Péter

Címkék:          

Hozzászólások