Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

A szépség sokszínű – Vasas Vanda a Miss Colours Hungary 2013 szépségkirálynője

Szombat este fél hétkor lázas készülődés és a már-már tapintható izgalom érződött a Larus Rendezvényközpontban. A kulisszák mögött a lányokon az utolsó simításokat végezték, hogy a legszebbek legyenek, mikor kijönnek a kifutóra.

Az est háziasszonya Pataki Zita volt, aki megkérte Dr. Simicskó Istvánt, a sportért és ifjúságért felelős államtitkárt, a rendezvény fővédnökét, hogy nyissa meg a szépségversenyt. Az államtitkár úr elmondta, hogy a szépség fontos, minden hölgy szép. De a szépség nemcsak esztétikai fogalom, hanem a belsőből áradó harmónia, kisugárzás, lelki gazdagság is. – Nem irigylem a zsűri tagjait, mert nehéz dolguk van. Hiszen a szépségen kívül az elhivatottságot, a kommunikációs képességet és a belső kisugárzást is figyelembe kell venniük döntésük meghozatalához – tette hozzá Dr. Simicskó István.

A döntős hölgyek három felvonulással mutatkoztak be a színpadon, majd a nézők megtekinthették a versenyzők bemutatkozó kisfilmjeit, amelyben meséltek jelentkezésük okairól és a felkészítési időszakról. A közönséget az arany torkú Radics Gigi szórakoztatta az este folyamán.

A rendezvényen a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében Papp Szabolcs  elmondta, alapítványuk a „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen” értékrendet képviselve jött létre. Változatos programjaikkal ugyanazt a központi, társadalmi üzenetet igyekeznek megismertetni az emberekkel: bármilyen háttérből is jövünk, mindannyian elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy másoknak segítsünk.

Kazány Tibor, a szépségverseny kitalálója, a Colours Rehab Kft. ügyvezetője kiemelte, idén is fontosnak tartotta bemutatni, hogy a kerekes székes emberek is élhetnek teljes életet, hiszen ezeket a határokat át lehet lépni a szó legszorosabb értelmében. Jó hír, hogy a szépségverseny kapcsán egyre több döntéshozóhoz jut el az akadálymentesítés ügye, valamint kiemelkedő eredménynek számít az is, hogy a tavalyi győztes, Varga Katalin az első kerekes székes modell, egy európai nemzetközi divatlap címlapján szerepelt. „Úgy gondoljuk, elindult a szemléletváltás a mozgáskorlátozottakkal kapcsolatban azáltal, hogy bemutattuk: a szépség sokszínű, és bármilyen akadályt át lehet lépni” – összegezte a rendezvényt Kazány Tibor.

A háromkörös felvonulás végén a zsűri meghozta döntését, és kihirdették a győzteseket. A legsportosabb hölgynek járó díjat Ferenczi Tünde kapta. A harmadik helyezett, vagyis a második udvarhölgy Almási Nikolett lett, a második helyezett, az első udvarhölgy Váczi Anita. A verseny győztese pedig a húszéves Vasas Vanda, aki nemcsak a zsűrinél lett első, hanem a közönségnél is, hiszen a közönségdíjat is elnyerte. A zsűriben volt Varga Katalin, a Miss Colours Hungary 2012 győztese, Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Orosz Barbara műsorvezető, Kucsera Zsolt mesterfodrász és Szabó Géza, a rendezvénynek helyet adó Larus Rendezvényközpont tulajdonosa.

Az est folyamán többször elhangzott a verseny leglényegesebb üzenete, melynek minden emberhez el kellene jutnia: elsőként a fejekben kell rendet tenni! Az úgynevezett szellemi akadálymentesítéssel kell kezdeni, aztán jöhet mindez a gyakorlatban, a valós életben.

A Lexi.hu a szépségkirálynőt, Vasas Vandát kérdezte a győzelem után.

Lexi.hu: Mit éreztél, amikor a te nevedet mondta ki Pataki Zita az eredményhirdetéskor?

Vasas Vanda: Amikor Pataki Zita az én nevemet mondta, teljesen megdermedtem, nem hittem el, hogy engem szólítottak. Nem emlékszem arra, hogy ezután mi történt velem, néhány dolog teljesen kiesett az emlékezetemből. Még jó, hogy készültek videofelvételek is, mert onnan fogom majd visszanézni a történteket.

Lexi.hu: Számítottál arra, hogy megnyered a versenyt?

V.V.: Nem számítottam rá, hogy én nyerek, csak reménykedtem benne. (nevet)

Lexi.hu: Hogy érzed magad most?

V.V.: Nagyon fáradt vagyok. Szeretnék találkozni végre az anyukámmal, és szeretném kipihenni magam.

Lexi.hu: Mit gondolsz, mennyiben fog megváltozni az életed mostantól?

V.V.: Nekem még viszonylag friss ez a kerekes székes lét, mivel öt hónapja történt a balesetem. Nemrég ért véget a rehabilitációs időszakom. Most az számomra a legfontosabb, hogy az ezzel az új életformával és győzelemmel történő változást, átállást megszokjam és felépítsem az életem.

Fotók: Mánfai Timi

Címkék:          

Hozzászólások