Lexi & Magazine

Szépség / Divat

Az ELLE elhozza neked Párizst

A divat fogalma a 17. századi Franciaországban alakult ki a Napkirály udvarában: ekkor minden európai udvar mintának tekintette a francia udvari szokásokat. Ma is több divattervező Párizst választja alkotási helyének.

Octavio Pizarro Chiléből repült egészen Párizsig, hogy megvalósítsa nagy álmát, és divattervező legyen. Saját kollekciójának elkészítéséig volt Maison Jean Louis Scherrer tervezőasszisztense, a Maison Jaques Fath művészeti igazgatója, végül pedig a Guy Laroche ready to wear kollekciók tervezését irányította. Ugyan már több évtizede a divat egyik fővárosában él, kedvenc időtöltése – még mindig – elveszni Párizsban, majd ismeretlenként szemlélni.

Octavio olyannyira jól teremti meg a harmóniát két kontinens eltérő hagyományai közt, és keveri a francia sikket a dél-amerikai alapanyagokkal, hogy a ruháit Michelle Obama, Cecilia Morel, Chile first ladyje és Milla Jovovich is viselték már.

A 2011-ben City of Paris divattervezői nagydíjat elnyert Christine Phung tavaly a Mango Fashion Awards finalistái között is helyet kapott. Jó mesterei voltak, hiszen előtte több mint tíz évig a legnevesebb párizsi divattervezők oldalán szerzett tapasztalatot a saját nevét viselő márkája megalapításáig. Baby Dior, Jean Paul Gaultier, Lacoste, See by Chloé – azon divatházak, illetve márkák, ahol a feltörekvő tervezőnő tanulóévei során megfordult.

Legemlékezetesebb divatshow-ja Jean Paul Gaultier-hez köti. 2003-ban volt gyakornok a dizájner csapatában, amikor a Haute Couture Collection Show-t készítették elő a Louvre-ban. A show elképesztő volt: lézerinstallációval egy hagyományos párizsi lakást jelenítettek meg neon színekben – emlékszik vissza Christine.

Miki Mialy japán divattervező első diplomáját Osakában, a népszerű divatiskolában a Mode Gakuenben szerezte, első kollekcióját pedig 1992-ben Párizsban mutatta be. Első boltja is Párizshoz köti, amit 2002-ben nyitott meg Haut-Marais néven. A divat fővárosa elismeri munkásságát, amit mi sem támaszt alá jobban, minthogy két éve megkapta a Paris capital de la mode elismerést.

A mesemondónak aposztrofált tervezőnél a minőség, a design és az eredetiség állnak a középpontban; tudatosan választja meg a színeket és a tónusokat, törekszik a kollekció összhangjára.

Az Elle Fashion Show-n magyar divattervezők Párizs ihlette kollekcióit is megismerhetjük.

Részletes program:

http://www.ellemagazin.hu/ELLE-Fashion-Show/2013/02/20/Divatbemutatok/

A szöveg és a fotók forrása: ELLE magazin

Címkék:          


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások