Lexi & Magazine

Szépség / Divat

A divat mindenkié

A felkért tervezők egytől egyik örültek a megkeresésnek, amire nemcsak szakmai kihívásként tekintettek, hiszen a fogyatékkal élők gondjaival nap mint nap ők is szembesülnek. Király Tamás, akit a STERN divatpápának aposztrofált, immár 3-4 éve dolgozik együtt a Baltazár Színházzal, amelyben értelmileg sérült színészek játszanak. Németh Anikónak az unokahúga egy autóbaleset miatt megbénult, ő azóta még inkább azonosulni tud a megváltozott képességűekkel, és vallja, hogy a divat képes kimozdítani az embereket a megszokott ritmusukból. Anikó modellje lesz Vasas Vanda, a Miss Colours Hungary 2013 nyertese.

Akár fogyatékkal élőre, akár ép modellre tervezünk, mindig az a legfontosabb a tervezés során, hogy a ruha előnyössé tegye viselőjének az alakját, szépségeit kiemelje” – mondta Sziráczky Brigitta, aki Hajmási Éva kerekesszékes vívó ruháját készíti az eseményre. Az Elysian tervezőpárosa is ugyanúgy alkotott, mint máskor: először is megismerkedtek személyesen modelljükkel, Illés Fanni paralimpikon úszónővel, és megkérdezték tőle, hogy milyen színű és fazonú ruhában érezné jól magát a bemutatón. „Ugyanaz volt a célunk, mint minden más nő esetében: Fanni érezze magát szépnek és nőiesnek” – emelték ki a tervezők.

Zoób Kati ATTITUDE és CHANCE márkája is a társadalmi érzékenység jegyében jött létre: Zoób Kati tervezi meg a ruhadarabokat, megváltozott munkaképességűek pedig elkészítik. Varga Katalint, a Miss Colours Hungary 2012 nyertesét, az Elle márciusi címlaplányát és Weisz Fanni, hallássérült modellt Zoób Kati ruháiban láthatjuk a Fashion Show-n. Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó pedig Benes Anita ruhájában lép színpadra.

Az Elle Fashion Show-n a magyar divattervezők Párizs ihlette kollekciói mellett három párizsi tervező, Octavio Pizarro, Christine Phung és Miki Mialy ruháit is megismerhetjük.

Részletes program:

http://www.ellemagazin.hu/ELLE-Fashion-Show/2013/02/20/Divatbemutatok/

A szöveg és a fotó forrása: ELLE magazin

Címkék:        


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások