Lexi & Magazine

Szépség / Beauty

Kánikulabiztos smink 3 lépésben

Primer: legfontosabb funkciója, hogy tartósabbá teszi az alapozót, BB-krémet vagy szemhéjpúdert úgy, hogy egységesíti a bőrt. Sok primer összehúzza a pórusokat, és nem engedi, hogy kifényesedjen az arcod. A hidratálókrém után kend fel, és legjobb, ha vársz néhány percet, amíg beszívódik, s csak utána folytatod a sminkelést. Nagyon keveset használj, hogy ne legyen olyan érzésed, hogy megfullad alatta a bőröd; még jobb, ha csak a problémásabb helyekre teszed: orr, homlok, orcák. A Benefit Porefessional vagy a Loreal Studio Secrets jó választás lehet, illetve az ázsiai változatok közül a Baviphat Goodbye Sebum Primer

A kulcsszó: vízálló & tartós – keress vízálló szempillaspirált, tartós pirosítót (a krémpirosítók például nagyszerűek ilyenkor), szemhéjtust, szemceruzát: bármit, amit használsz. Ma már rengeteg olyan termék van, ami tényleg fennmarad napokig, ha nem mosod le. Persze azért mosd le, de ha véletlenül arctisztítás nélkül feküdnél le, és másnap ugyanolyan sminkkel ébrednél, ne csodálkozz, csak örülj. A Rimmel Scandaleyes szemcerkája például tényleg jó, és az Astor vízálló szemhéjtusa sem mozdul meg sminklemosó nélkül, ezt garantálom.

Fixáló spray: ők a tartósítás királynői, magadra fújsz párat, és a smink nem mozdul, lehetsz akár a sivatagban is. Bár némelyik kissé szárít, ezért mindennapi használatra nem biztos, hogy nyerő választás, de kétségkívül életmentő a perzselő napokon. Ódákat zengenek például az Urban Decay All Nighterről, de ha elérhetőbb árra vágysz, az Ó utcai sminkboltban (ami egyébként is megér egy/két/száz látogatást) is remek, professzionális termékek vannak, csaknem drogériás árakon. Sőt, az ár-érték arány itt sokszor még sokkal jobb is.

Nem fejeződhet be a cikk anélkül, hogy az unalomig ismételt, de legfontosabb tanács el ne hangozzon: fényvédő, fényvédő, fényvédő! Igen, a városban is, igen, ha csak fél órára (úgyis elhúzódik, és az egy pohár borból sok lesz. De nem is baj, hát nyár van!) mész valahova, akkor is. Szóval fújkálásra, kenegetésre és sminkre fel – éljen a 35 fok! (Vagyis annyira ne éljen, hanem múljon gyorsan el, ha kérhetném.)

Kép forrása: www.mylady.gr. 

Címkék:        

Hozzászólások