Lexi & Magazine

Szórakozás / Színház

Az új Macskák

A főpróba napján fél öt körül léptem be a Madách Színház főbejáratán. Egész nap, sőt egész héten ezt a pillanatot vártam, már jó előre rákészültem, többször meghallgattam kedvenc dalaimat a színdarabból. Egyszer már láttam a musicalt általános iskolás koromban. Az emlékek ugyan haloványak, de egy  agyonhallgatott kazettának köszönhetően egymás után csendülnek fel a dallamok a fülemben. A Macskákat nem lehet megunni, ráadásul akárhányszor hallgatom, mindig mosolyra húzódik a szám, hiszen lelkes macskatulajdonos lévén tudom, amiről énekelnek, az mind igaz.

A 30 éves születésnap alkalmából egy felhívásnak köszönhetően 15, szintén szülinapos rajongót vártak szeretettel a színházba, akikkel bekukkanthattunk a kulisszák mögé. A zenekari árokból keskeny folyosón keresztül hirtelen a rivaldafénybe keveredtünk, ahol zavartan pislogtunk a vakító reflektoroktól. – Nem vakultok meg? – kérdezte valaki Szente Vajktól, aki Elvis Trént alakítja az előadásban. Természetesen ez is, mint minden csak szokás kérdése, a színészek szemének már meg sem kottyan az erős fény, és még  vakuvillanásnál sem pislognak. A színpad alatti süllyesztőben gondosan összekészítve várakoztak Mr Banks házának darabjai a Marry Poppinsból, de megtaláltuk az Operaház fantomja és a Spamelot díszleteit is. Hat óra körül sminkben a folyosókon már rengeteg macska rohangált, a szülinaposokat az előadás kezdetéig pedig kávéval, ásványvízzel látták vendégül a művészbüfében.

A Macskákban ismét nem csalódtam, hiszen az új cirmosok is ugyanolyan profik voltak, mint elődeik. Az este után is csak azt tudom mondani: semmi kétség, a Macskák örök. Nézzétek meg ti is!

Kapcsolódó galéria :

Címkék:          

Hozzászólások