Lexi & Magazine

Szórakozás / Színház

„Mit akarhat a nő?” – Egy hímsoviniszta férfi töprengése a női nemről

Az egyszemélyes vígjátékban Csányi Sándor egy hímsoviniszta férfi szerepét ölti magára, akinek a menyasszonya 2 hét ultimátumot adott arra, hogy megválaszolja a nagy kérdést: mit akarhat a nő? A stand up comedy-t és a klasszikus színházat ötvöző darabban az ő tépelődését, elmélkedését, nőkkel kapcsolatos élményeit követhetjük nyomon. Életének ezen szakaszában ugyanis kénytelen rádöbbeni arra, amit mindig is sejtett: sem a nőkkel, sem a nők nélkül nem lehet élni. A férfi-nő viszonyának boncolgatása közben más férfitípusok alteregóit is magára ölti, akiknek a tanácsait és történeteit meghallgatva csak még inkább összezavarodik.
 
Hogy a darab végére sikerül-e választ adnia a nagy kérdésre, azt leghamarabb október 12-én tudhatjuk meg. Szirtes Tamás rendező szerint egy fergeteges, derűs, filozofikus és intellektuális színdarabot láthat majd a mélyen tisztelt publikum, melynek sikerét az előadás témája és Csányi Sándor személye garantálja. A Jászai Mari-díjas színész ugyanis 6 különböző férfitípust személyesít meg, akik mind másképp vélekednek a gyengébbik nemről és a hozzájuk fűződő érzéseikről.
 
Hogy kiknek ajánlott a darab? Többek között azoknak, akik csak egy kis szórakozásra vágynak, és akik szeretnék jobban megérteni a másik nem gondolkodását (ami szerintem lehetetlen dolog, de én is várom a bemutatót, hátha…). Akik életükben legalább egyszer elgondolkodtak már a két nem viszonyán, azoknak azért, akik pedig nem, azoknak azért.

Címkék:        

Hozzászólások