Lexi & Magazine

Szórakozás / Film

Menekülj!

A Nicholas Sparkstól megszokott észak-karolinai helyszín, a finom részletekig kidolgozott romantikus történet és a hasonló – szerelmes, kalandos, izgalmas – hangulat ezúttal új elemekkel egészült ki: egy kis rejtéllyel és akcióval, így a gyengéd szerelmi történet mellé kapunk némi thrillert – vagy inkább drámát. Azok azonban, akik valami újszerű, eddig nem látott sztoriban vagy filmes eszközben reménykednek, azokat el kell szomorítanom, mivel a film rendezője, Lasse Hallström ugyanazokat a kliséket használja, mint az elődök.

Én személy szerint már a mozi legelején tudtam, hogy hogyan ér véget a film – bizonyára ezzel nem vagyok egyedül.

Egy titokzatos fiatal nő érkezik az észak-karolinai kisvárosba, és bár ez nem szerepelt a tervei között, szerelmes lesz egy magányos, megözvegyült, fiatal és jóképű férfiba. A Menedék egy romantikus thriller Sparks tollából, akinek a bestsellereiből olyan nagy sikerű filmek készültek, mint a Kedves John!, a Szerencsecsillag és a Szerelmünk lapjai.

Katie Feldman (Julianne Hough – Mindörökké rock) azért költözik az apró, óceánparti városkába, Southportba, hogy új, csendesebb életet teremtsen magának távol mindentől és mindenkitől, de legfőképp régi életétől.

Egy kopott kis házat bérel, munkát vállal a helyi kávézóban, és azt reméli, hogy nyugalomra lel. Szinte áthatolhatatlan érzelmi falakkal védi magát, mégis megérinti az összetartó közösség melegsége és odafigyelése. Különösen felkelti a figyelmét a kisváros boltosa, Alex (Josh Duhamel – Transformers, Szilveszter éjjel, Ilyen az élet) és két tündéri kisgyermeke.

Katie lépésről lépésre – bár nagyon nehezére esik – ismét megtanul bízni valakiben, Alex és a gyerekei pedig megtanítják, hogyan élvezze újra az élet, a szeretet és a szerelem örömeit. De semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Frissen megtalált boldogságát hátborzongató titkok veszélyeztetik, amelyek még mindig kísértik a nőt. Amikor egy titokzatos idegen érkezik a városba, aki Katie-ről kérdezősködik, feltámad a fenyegető múlt. Minden ösztöne azt súgja Katie-nek, hogy meneküljön, de ő mégis úgy dönt, hogy bármi áron megvédi új életét.

A fő – és talán egyetlen – ok, ami miatt megér egy mozijegyet ez a film, az kétségtelenül Josh Duhamel kidolgozott felsőteste. Hölgyeim, irány a mozi!

Fotók: Big Bang Media

 

Címkék:          

Hozzászólások