Lexi & Magazine

Szórakozás / Film

Csajos filmek, borús időre I.

1. Szex és New York 1-2. (2008, 2010)

A csajok számára kultikus sorozat filmes változata elengedhetetlen darabja egy ilyen estének. Carrie Bradshaw kalandjai és rögös útja, hogy megtalálja a nagy Ő-t, pedig megunhatatlanok, akárhányszor nézzük újra őket. Akik pedig biztosítják a felhőtlen szórakozást, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall, Kristin Davis és Chris Noth.

 

2. Büszkeség és balítélet (2005)

Jane Austen nagysikerű regényének több feldolgozása is készült. Az általam legjobban kedvelt a BBC 1995-ben legyártott minisorozata, melyben Colin Firth játssza Mr. Darcy szerepét. Az a verzió viszont közel 6 órás, ezért ajánlom inkább a legfrissebb változatot, amiben az álompár Elizabeth Bennetet Keira Knightley, Darcy-t pedig Matthew Macfadyen alakítja.

 

3. Szökőhév (2010)

A film Anna-ról szól, aki Dublinba készül, hogy megkérje barátja kezét, hiszen a régi ír népszokás szerint, amelyik férfi kezét megkéri a barátnője szökőnapkor, az nem utasíthatja vissza, köteles igent mondani. Ám szokás szerint jönnek a nagyobbnál nagyobb csapások, és úgy tűnik, minden összeesküdött Anna és a fiúkérési terv ellen. A főszerepben Amy Adams és Matthew Goodie.

 

4. Egy boltkóros naplója (2009)

Hogyan profitálhatnánk abból, ha boltkórosok vagyunk? Természetesen ha cikkeket írunk a legmenőbb New York-i divatmagazinba, hiszen mihez értünk legjobban a világon, ha nem a ruhákhoz. Ez a terve Rebekának is, csakhogy a hőn áhított magazinig hosszú út vezet. Ezért először egy véletlen folytán állást kap egy pénzügyi újságnál, amitől azt reméli, a vállalaton belül tud majd egyre feljebb jutni egészen a divatlapig. A helyzetet viszont súlyosbítja függősége, hogy nem ért a pénzügyekhez, és hogy beleszeret főnökébe. Ráadásul a óriási hiteltartozása miatt egy pénzbehajtó is a nyomában lohol. A főszerepet Isla Fisher és Hugh Dancy játsszák.

 

5. P. S. I Love You (2007)

Holly és Gerry boldog házasságban élnek, egészen addig, amíg a férfi egy betegség következtében meg nem hal. Gerry még halála előtt, gondolva felesége további életére, készít 10 üzenetet, amiket a nő a temetést követően egyesével kap meg, így segítve Hollyt, hogy új életet kezdhessen nélküle. Főszerepben Hilary Swank és Gerard Butler.

 

6. Egy nap (2011)

Dexter és Emma együtt töltik az éjszakát a diplomaosztójuk után. Ekkor születik meg köztük a kapocs, ami örökre összeköti őket. Az ő életüket követhetjük végig a filmben, ami minden évben ugyanazt a napjukat követi végig. Ezeken a napokon van, hogy boldogok, elkeseredettek, együtt vannak, vagy éppen külön. Emmát Anne Hathaway, Dextert pedig Jim Sturgess alakítja.

 

7. Bridget Jones naplója 1-2. (2001, 2004)

Ez az a film, amit, azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. De arra az esetre, ha valakinek véletlenül kimaradt volna az életéből, egy mondatban összefoglalva: Bridget Jones, a 30-as éveiben járó súlyproblémákkal küzdő, szingli nő reménytelenül próbál érvényesülni a világban és rátalálni a boldogságra. A Helen Fielding regényéből készült adaptáció remekül sikerült, és örök klasszikus marad. A főszerepben pedig Renée Zellwegert, Colin Firth-t és Hugh Grantet láthatjuk.

 

8. Álljon meg a nászmenet (1997)

Amikor Julianne-nel telefonon közli legjobb barátja, Michael, hogy házasodni készül, a nő akkor ébred rá, hogy mennyire szereti őt, és nem akarja elveszíteni. Ezért először bár visszautasítja a meghívást, mégis meggondolja magát, és odautazik az esküvőre, hogy szerelmet valljon a férfinak, és megakadályozza a házasságot. Ez a film egy vérbeli romkom, Julia Roberts-el és Dermot Mulroney-vel.

 

9. Nem kellesz eléggé (2009)

A film az emberi kapcsolatokat mutatja be nekünk, legyen az barátság, párkapcsolat, esetleg házasság. Hiszen az ellenkező nemet sosem fogjuk kiismerni igazán, és soha nem tudhatjuk, mi jár a másik fejében. Ennek a bemutatására pedig olyan nagyszerű színészek állnak rendelkezésünkre, mint Ginnifer Goodwin, Jennifer Aniston, Bradley Cooper, Scarlett Johansson, Jennifer Connelly, Ben Affleck és Justin Long.

 

10. 10 dolog, amit utálok benned (1999)

William Shakespeare A makrancos hölgyének modern változatában a főbb szerepeket az akkor még szemtelenül fiatal Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt és David Krumholtz játsszák. Az újonnan a gimibe érkező Cameron első látásra beleszeret Biancába, de a lányt csak akkor engedik randizni, ha nővére, Kat is randizik. Katnek viszont, akit senki sem szeret a suliban különc, szarkasztikus stílusa miatt, esze ágában sincs a fiúkkal foglalkozni. Cameron, végső elkeseredésében, lefizeti az iskola rosszfiúját, Patrick Veronát, hogy vegye rá Katet egy randira, hátha így sikerül megszereznie hőn áhított Biancáját. A feladat azonban természetesen közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

 

Fotók: Collider

Címkék:          

Hozzászólások