Lexi & Magazine

Szórakozás / Kiállítás

Négy nap értünk

A figyelem jó, a figyelem fontos – főként mi, nők szeretjük, ha fordítanak ránk kellő mértékű és minőségű figyelmet a hétköznapokban. Ez a gondolatmenet hívta életre a Csupa nő rendezvényt, ahova természetesen nem csak nőket várnak a rendezők.

A 4 napos rendezvény első napján látogattam ki a Csupa nő (www.csupano.hu) kiállításra és vásárra. A szokásos vásári hangulat most is megvolt: kiállítók, árusok minden mennyiségben a wellness világtól kezdve az ékszereken át a gyönyörű konyhabútorokig és csúcs minőségű konyhaeszközökig. Az egész G pavilon bennem a megszokott vásárlégkört idézte elő, míg meg nem érkeztem a Lélek színpadig. Itt épp Joshi Bharat Oravecz Nórával beszélgetett az elért írói sikereiről, az odáig vezető útról, a megélt életről, érzésekről, gondolatokról. Oravecz Nóra egy fiatal – sokak szerint nagyon tehetséges – író, akinek nemrég jelent meg első nyomtatott könyve Összekötve címmel. A fiatal hölgy még csak 24 éves, de 6 éve ír blogot, könyvet. A köztudatba – a Facebookon keresztül – mégis az idézeteivel robbant be. 2 év alatt körülbelül 3 000 idézetet írt már párkapcsolatról, életről, érzésekről. Szavait ezrek olvassák, ismerik, idézik – leginkább a 20-35 éves korosztály körében terjednek gondolatai – derült ki a 30 perces beszélgetés során.

Nóra a műsorvezető kérdéseire nagyon őszintén válaszolt, így derült ki az is, hogy intuitív módon, vagyis egy belső késztetés, hang hatására ír, veti papírra gondolatait minden egyes nap. „Én csak egy közvetítő vagyok. Jönnek a hangok, és leírom” – mondta a fiatal írónő. Az írás számára egy terápia, melyen keresztül üzeneteket továbbít az embereknek, hogy jobbá, könnyebben élhetővé tegye az életüket.

Leginkább a közösségi média világa vonzza Nórát, hiszen most is ezzel foglalkozik. Az az álma, hogy a jövőben is folytathassa ezt Amerikában, de persze az írás továbbra is középpontban lesz nála (most megjelent könyve folytatását írja, illetve egy idézetgyűjteményt akar kiadni).

További érdekes programok, beszélgetések, emberek várnak mindenkit a Csupa nő rendezvényen.

Fotók: Petrovics Gabriella

 

Címkék:          

Hozzászólások