Lexi & Magazine

Szórakozás / Kiállítás

PALOMA presents: Szőke Péter Jakab kiállítása

Csak a művészet, az ismeretlen szövetséges az, aki segít feléleszteni a lángot,  hogy világosban lásd saját érzéseidet, hogy megmelegedj álmaid tüzénél.
“Beteg a város, a folyó ég, de a láz itt van még!”

A művészről:
Született 1972-ben Salgótarjánban, ott élt családjával a középiskola befejezéséig. Édesanyja fényképész műtermében kapta gyermekkori élményeit képekről, munkáról, szabadságról. Sokat rajzolt, szerette a színes képregényeket, később forgatott könyveket festményekről. Építésznek tanult és lett, dolgozott Budapesten tíz évig, csarnokokat épített. Munka mellett rajzolt, festett. 34 évesen szabad művészként dolgozott tovább, tanult Berkes András műtermében. Festészetben életre és barátokra talált, dolgozik  műtermében és művésztelepeken. Részt vesz hazai és külföldi kiállításokon munkáival. Ma Wekerlén él feleségével és gyermekeivel.                

“Alakjaimat a valóságból merítem, formálom és keresem a színeiket addig, míg meg nem találom. Elindít egy emlék, egy látott pillanat, egy zene vagy egy gondolat. Mikor eldöntöttem milyen történés, alak fejezi ki legjobban azt, amit szeretnék, vázlatokon kitalálom a kompozíciót, vászonra viszem és a színekkel, a színek ritmusaival megadom a kép hangulatát, amelyet szeretnék átadni.
Nem a valóságot festem, mégis igazabbul adják vissza képeim azt, átformálva, más színbe öltözötten, engedve szabadon gondolataimat és érzéseimet őszintén játszani.”

De a láz itt van még! - Szőke Péter Jakab kiállítása
Megnyitó időpontja: Szerda, 2014. október 29. 17-19h
Helyszín: PALOMA, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet
Nyitvatartási idő: H-P: 11-19 és Szombat: 11-15, Vasárnap: zárva
A kiállítás megtekinthető 2014. november 17. 19:00-ig.
Fb event: https://www.facebook.com/events/696641223768342/

Címkék:        

Hozzászólások