Lexi & Magazine

Szórakozás - Kiállítás

Van Gogh álmai

Van Gogh álmai

Majd’ egy hónappal hosszabbították meg a „Van Gogh álmai” kiállítást a Vam Design Centerben. A nagy sikerű tárlat már május óta megtekinthető, ám a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a november 30-ra tervezett zárást december 22-re halasztották.

Tovább
Fénybe öltözik Budapest

Fénybe öltözik Budapest

2013. december 1-jén került sor az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális téli fesztivál megnyitójára a Városháza parkban, melyen Tarlós István főpolgármester útjára indította a rendezvényt, és meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát. Ezzel egy időben kapcsolták be Budapest díszkivilágítását, melyet a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) biztosít városszerte.

 

Tovább
Orchidea- és broméliakiállítás hétvégén, a Mezőgazdasági Múzeumban

Orchidea- és broméliakiállítás hétvégén, a Mezőgazdasági Múzeumban

Ha eljön az ősz, rövidülnek a napok, több a sötétség és kevesebb a fény, mindenki úgy érzi, hogy meg kellene hosszabbítani a nyarat még egy kicsit. Ne múljon el a meleg, a szín, a napfény, a virágok! Ehhez nyújt segítséget idén, november 15. és 17. között a Magyar Orchidea Társaság őszi orchidea- és broméliakiállítása. 

Tovább
Caravaggiótól Canalettóig

Caravaggiótól Canalettóig

Az itáliai barokk és rokokó festészet remekművei

A Szépművészet Múzeum legújabb kiállítása sok rekordot megdönt: soha ilyen széles körű beszerzést nem valósított meg a múzeum, és évek óta nem láthattunk ilyen átfogó korbemutatást sehol a világon.

Tovább
Négy nap értünk

Négy nap értünk

Csupa nő – Vásár és figyelem csak Neked! címmel hívja fel a figyelmet egy 4 napos rendezvény a TV2 műsorvezetőivel a nőkre. Aki 2013. szeptember 5. és 8. között kilátogat erre a kiállításra, rengeteg érdekes témával találkozhat, melynek mindegyike a nők köré csoportosul: lélek, egészség, szépség, család, otthon, gasztronómia – hogy a legfőbb témaköröket említsem. Hölgyeim, ma irány a Hungexpo!

Tovább
Irány a „Völgy” – Idén 500 program vár a művészet jegyében

Irány a „Völgy” – Idén 500 program vár a művészet jegyében

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nívós programokkal várja látogatóit a Művészetek Völgye. A fesztivál fő helyszíne ezúttal is Kapolcs lesz, de Taliándörögd, Monostorapáti és Vigántpetend is színvonalas társprogramokkal kecsegtet majd.

Tovább
Aktok és divatfotók költöztek a Szépművészetibe

Aktok és divatfotók költöztek a Szépművészetibe

Helmut Newton fotográfiáit április eleje óta ízlelheti a magyar közönség, az erotikus képek és divatfotók megosztóak, és kicsit sem ingerszegények. Elsétálni előttük érzelemmentesen nagy kihívás, a világhírű fotóművész kattintásai garantáltan pikáns vizuális élményt nyújtanak.

Tovább
Fókuszban az élet kérdései

Fókuszban az élet kérdései

A könyv érték és kincs, a tudás és az élet legmélyebb forrása. A 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából számos új könyv került a piacra. A Dialóg Campus Kiadó Dialóg Life sorozata az élet kérdéseivel foglalkozik. Lelki és testi egészség, gyereknevelés, felnőttkori dilemmák, az élet sorsdöntő pillanatai – ezek a témák mind-mind megtalálhatók a kiadó palettáján.

Tovább
Egzotikus orchideák kiállítása

Egzotikus orchideák kiállítása

Ha tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea- és Broméliakiállítás  a Magyar Orchidea Társaság rendezésében. A helyszín idén is a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, ahol három napon át gyönyörködhetünk ezekben a csodálatos virágokban. Az eseményt 2013. április 26-28. között rendezik meg.

Tovább
Gyöngyházfény és óarany

Gyöngyházfény és óarany

Különleges grafikákat, festményeket tekinthet meg minden művészet iránt érdeklődő kávékóstoló és betévedő vendég Pécsett a Király utcai Tik-Tak kávézóban március 23. és május 23. között. A megnyitó után a kiállítókat, Huros Gabriellát és Mia Tóth Adriát a tárlatról, rajzaikról és festményeikről, magukról és várakozásaikról faggattuk. Interjúnkból két fiatal feltörekvő tehetséget ismerhetünk meg. 

Tovább