Lexi & Magazine

Szórakozás / Könyv

Fókuszban az élet kérdései

Egy gyönyörű tavaszi reggelen a Fény utcai Auguszt Cukrászdában (www.auguszt1870.hu/main.html) tartotta könyvbemutatóját a Dialóg Campus Kiadó (www.dialog-kiado.hu) egy családias hangulatú sajtóreggeli keretein belül.

A sok finomság kóstolgatása közben megismerhettük a kiadó Dialóg Life című sorozatát, mely az élet fontos kérdéseit állítja a középpontba. Ezek a könyvek olyan külföldi szerzők szemléletét mutatják be, akik a spiritualitás, a vallás, a filozófia, a pszichológia segítségével kalauzolnak, tanítanak bennünket az élet iskolájában – mondta a sajtótájékoztatón dr. Bázing Zsuzsanna, a kiadó vezetője.

Verena Kast: Ami igazán számít, az a megélt élet – A visszapillantás ereje című könyvében kifejti, hogy a visszatekintés fontos alappillére az életnek, ráadásul sokat profitálhatunk is belőle. A svájci pszichológus, egyetemi előadó könnyed stílusban írt műve arra is próbál választ adni, hogy mit kezdjünk a pozitív és negatív élményekkel.

Anselm Grün: Ami a szerelmet táplálja – Kapcsolat és spiritualitás című könyve egy újfajta megközelítésre hívja az olvasókat. A bencés szerzetes, közgazdász, teológia doktor a tárgyakhoz való kapcsolatunkat is górcső alá veszi. Majd ezen keresztül ír isten, ember, pár, környezet viszonyáról.

Irmtraud Tarr: Az élet értelme – Ami megérint és továbbvisz bennünket könyvében arra törekszik, hogy bemutassa, milyen kérdésekre kell megtalálnunk a választ ahhoz, hogy életünket kiteljesíthessük. A német-svájci írónő, teológus, orvos-pszichoterapeuta, orgonaművész szerint az élet értelme az életmódban rejlik.

Hans Jellouschek: Szeretni sokáig – Ami a párkapcsolatokat életben tartja című művében arra mutat megoldást, hogy a mai túlhajszolt világban hogyan lehet működőképes egy párkapcsolat. Egy beteljesült hosszú távú kapcsolat ma már sajnos inkább vágyálom, semmint valóság. A napi realitás sokszor éles ellentétben áll ezzel az ideállal. 30 éves pszichológusi tapasztalatával a szerző megmutatja, hogyan tudják a párok úgy alakítani a kapcsolatukat, hogy mindketten örömmel és önszántukból maradjanak hosszú időn át egymás mellett. Ehhez természetesen odafigyelés, kemény munka és elköteleződés szükséges.

Petra Bahr: Hogyan éljünk emberi tartással – Boldogság, erény, biztonság címmel írt könyvében olyan erkölcsi fogalmakról beszél, mint például az udvariasság, őszinteség, bátorság, hála, alázat. Egyfajta „illemkódex” ez, mely erények, ősi értékek felfedezéséről szól.

Eckart Hammer: A férfiak másképp öregszenek – Használati utasítás az ötven felettiekhez írója tulajdonképpen a „Hogyan?”-ra keresi a választ, humorral fűszerezve. A társadalomtudós, szociálpedagógus különböző területeken keresztül (munka, egészség, család stb.) mutatja be az élet ezen szakaszát.

Michael Winterhoff: Miért válnak zsarnokká a gyerekeink? – Avagy: a gyermekkor elrablása címmel írt könyvében a nevelésről mutat egy megdöbbentő képet, analízist a mai valóságról. A könyv azt boncolgatja, miért egyre több a nevelhetetlen, a családba, az iskolai közösségbe beilleszkedni képtelen gyerek. A német származású gyermek- és ifjúságpszichológus könyve óriási vitát váltott ki, ugyanakkor nemzetközi könyvsiker lett. A megoldást a szerző a Nem kötelező zsarnoknak lenni – Avagy: miért nem elég egyedül a nevelés. Kiutak, megoldások című kötetben tárgyalja.

Ebben a sorozatban kapott helyet Thomas Müller: Bestiális emberek – Sorozatgyilkosokkal négyszemközt című könyve, mely egy egészen más világba, a brutalitás, az erőszak, a bűnözők világába vezet bennünket. A híres kriminálpszichológus ebben a lebilincselően izgalmas könyvben bepillantást enged abba a munkába, melynek során a legtöbbet igyekszik megtudni ezeknek a bűnözőknek a lelkivilágáról, indítékairól.

Fotók forrása: www.dialog-kiado.hu

Címkék:          

Hozzászólások