Lexi & Magazine

Szórakozás - Könyv

100 NAP ÉSZAKON

100 NAP ÉSZAKON

Lantos Gábor 2013. január 2-án indult különleges egyszemélyes expedíciójára. 100 napot töltött el északon, bejárva a skandináv országokat, valamint a Feröer-szigeteket, Izlandot, Grönlandot.

Tovább
Prospero Disztribúció – egységben az erő

Prospero Disztribúció – egységben az erő

A disztribúciós terjesztési szisztéma ma Magyarországon egyedülálló. Lényege, hogy a kis és közepes méretű kiadók kereskedelmi tevékenységüket egy disztribútorhoz helyezik ki, és ezáltal sokkal hatékonyabban tudnak érvényesülni a piacon. Kiadói tevékenységükben változatlanul önállóak maradnak, ezért saját arculatuk, egyediségük megmarad. Janzer Frigyest, a Prospero Disztribúció vezetőjét kérdeztem a XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Tovább
Fókuszban az élet kérdései

Fókuszban az élet kérdései

A könyv érték és kincs, a tudás és az élet legmélyebb forrása. A 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából számos új könyv került a piacra. A Dialóg Campus Kiadó Dialóg Life sorozata az élet kérdéseivel foglalkozik. Lelki és testi egészség, gyereknevelés, felnőttkori dilemmák, az élet sorsdöntő pillanatai – ezek a témák mind-mind megtalálhatók a kiadó palettáján.

Tovább
Kis Könyves Éj 2013

Kis Könyves Éj 2013

27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kedves, felfedezésre érdemes apró boltocska várja vidám, friss programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel  – a könyvek szerelmeseit Budapesten és az ország több más városában. A rendezvény célja, hogy felhívja a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok különleges hangulatára, sokféleségére, s hogy felélénkítse a könyvesboltba járás divatját.

Tovább
Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Szőrivel beszélgettünk, Alfit simogattunk

Az emberek és macskák kapcsolatához rengeteg mitológiai történet és hiedelem kötődik, már az ókori Egyiptomban is szent állatként tisztelték ezeket az elbűvölő, de gyakran furcsa természetű állatokat. Egy biztos: a macskákért valaki vagy rajong, vagy a pokolba kívánja őket, a kettő közt valószínűleg kevesen foglalnak állást. Sok mesebeli, vicces macska karaktert ismerünk, gondoljunk csak a lusta és haszontalan Garfieldra vagy a neten nagy port kavaró Simon’s cat mozgóképekre. Mindezek után pedig jött Alfi macsek, és kő kövön nem maradt. Interjúnkban Simon Tamással, a Vérmacska szerzőjével beszélgettünk.

Tovább
Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

Blaine Harden: Menekülés a 14-es táborból

,,Most kezdek átalakulni állatból emberré.”

Tovább
China Miéville: Konzulváros

China Miéville: Konzulváros

„Miéville kifejezően és festőien ír az idegen lényekről és az űrhajókról – líraian idézi meg a Gazdák elegánsan botladozó alakját, és az egyszerre kertként, keltetőkként és lakóhelyként funkcionáló városaikat… A regény lelkét pedig az adja, hogy a szerzőt közben olthatatlan szerelem fűzi az intellektuális kihívásokhoz.” China Miéville könyve március 28-án jelenik meg.

Tovább
Thomas Müller: Bestiális emberek

Thomas Müller: Bestiális emberek

Beszélgettem olyan gyilkossal, akire rábíztam volna gyermekem, ugyanakkor az az ember megette a barátját…

Tovább
Virágot Algernonnak

Virágot Algernonnak

„kérem mongyák meg Nemur porinak ne legyen ojan mogorva ha az emberek nevettnek rajta és akor töb barátai lesznek. Könyen lesznek barátai az embernek ha haggya hogy nevesenek rajta. Nekem egycsomo barátom lessz otan ahová megyek. Ui. kérem ha véletlenül aramennek tegyenek virágot Algernon sírjára a hátsoudvarba.”

(Daniel Keyes: Virágot Algernonnak)

Tovább
Nőnapi könyvjáték a Lexivel!

Nőnapi könyvjáték a Lexivel!

Új hét – újabb nyeremények a Lexinél, most a Booker online könyváruház jóvoltából.

Tovább