Lexi & Magazine

Szórakozás / Sport

A tánc világnapja

Mióta világ a világ, az ember táncol. Hol ősi rítusokon, hol bálokon, hol csak úgy, színpadon, esőben, napsütésben. Mert táncolni jó, örömet okoz, felszabadít. Kevesen tudják, de április 29-e Jean-Georges Noverre francia balett-táncos születésnapja, az ő tiszteletére lett ez a jeles dátum a tánc világnapja. 1982 óta ünnepeljük, és a cél a tánc népszerűsítése. Ennek érdekében hazánkban is számos program várja a nagyközönséget, amelyeken hazai és külföldi előadók lépnek fel egy-egy darabbal.

Tánc világnapja

Az Uránia Filmszínház hétfőn (április 28.) és kedden (április 29.) is készül Michael Bourne angol koreográfus egy-egy darabjával. Hétfőn a Csipkerózsikát, kedden pedig A hattyúk tavát mutatják be. Klasszikus darabok, modern felfogásban. Egyszer mindenképp látni kell! 

Aki figyelemmel kísérte a Budapesti Táncfesztivál programjait, már április 22-én jegyet válthatott, de aki még nem tette, április 29-ig van rá lehetősége. A Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház gálaestet rendez a Művészetek Palotájában, április 29-én. Az estén kiváló fellépők várják a nagyérdeműt, és ezen az estén adják át a szakmai díjakat is. Többek között fellép a Magyar Állami Népi Együttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Nemzeti Balett, a Győri Balett, a Pécsi Balett, valamint a Szegedi Kortárs Balett. 

Tánc világnapja

Érdemes ellátogatni legalább az egyik előadásra, hiszen legközelebb egy év múlva lesz csak rá lehetőség! 

Az alábbi honlapokon megtekinthetők az említett programok és a jegyárak:

budapesttancfesztival.hu

urania-nf.hu

 

Képek forrása:

25.media.tumblr.com

edinburgh-festivals.com

24.media.tumblr.com

 

 

 

Címkék:          

Hozzászólások