Lexi & Magazine

Szórakozás / Színház

Betörő az albérlőm – Premier a Madáchban

Még áprilisban egy jó hangulatú sajtótájékoztatón vettünk részt kollégáimmal a Madách Színházban, ahol bemutatták a vonósnégyes tagjait, az igazi rosszfiúkat (Szerednyei Béla, Magyar Attila, Nagy Sándor, Hajdú Steve). Ekkor már gondoltam, hogy itt valami nagy durranás lesz. Az i-re a pontot pedig Halász Judit és Mucsi Zoltán főszerepe tette. Nagy izgalommal vártam a bemutatót.

A történet: egy kedves, idős asszony albérletébe beköltözik egy maffiózó, aki 4 társával együtt tervez meg egy rablást. Valódi kilétüket természetesen igyekeznek eltitkolni, ezért egy vonósnégyes tagjainak adják ki magukat. A tervvel nem is lenne semmi baj, ha Mrs. Wilberforce (Halász Judit/Hűvösvölgyi Ildikó) állandó kotnyeleskedésével nem zavarogna, és ha a bűnbanda tagjai nem lennének egytől egyig idióták. A bandafőnök Marcus Professzor (Mucsi Zoltán); Louis Harvey (Szerednyei Béla), az olasz maffiózó; az ideggyenge Őrnagy (Magyar Attila); a tisztaságmániás Harry Robinson (Nagy Sándor) és a bugyuta Egymenet (Hajdú Steve) remekül kitervelt pénzrablási kísérlete mégsem úgy alakul, ahogy kellene.

E humoros, jól összeszedett krimi-vígjáték rendezője Szente Vajk. Zseniális a rablók bemutatása (mely kicsit Tarantinóra hajaz) és a bandatagok veszekedéseinél való lassítás! Azt gondolom, az előadás tele van jó ötletekkel, ismerős zenékkel, valamint – magyar nyelvünknek és Kúnos László fordítónak köszönhetően – remek szófordulatokkal. Számomra örök élmény marad, nézd meg te is!

 

Címkék:      

Hozzászólások