Lexi & Magazine

Szórakozás / Színház

Kincsem – Thália Színház

A történet a XIX. század végén játszódik, és elsősorban a világhírű magyar ló környezetének történéseit mutatja be a nézőknek. A veretlen és verhetetlen Kincsem tulajdonosa, Blaskovich Ernő kalandos életébe is betekintést nyerhetünk lován keresztül. Nem is különválasztható a tenyésztő és lova sorsa, életük összefonódott. A kisbéri ménes csodája 54 futamot nyert meg szerte Európában angol zsokéja segítségével, majd számos leszármazottja öregbítette tovább hírnevét. Utolérni azonban egy sem volt képes őt.

A színpadi művet Bereményi Géza írta és rendezte, a főbb szerepekben többek között Gáspár Sándort, Gubás Gabit, Szombathy Gyulát, Pindroch Csabát és Molnár Piroskát láthatjuk.

Mintha ma a lottóötös nyertesének és a körülötte tolongók személyiségének változását, az emberi természet állandóságát figyelhetnénk meg e korabeli „főnyereményen” keresztül. A ló látványának hiánya, a kevés díszlet és pompa mind a szereplők jellemére irányítja a figyelmet, az ő bensőjük kerül a színpadra, nem a külsőségek.

A 2 felvonásos legenda április 4-én mutatkozott be a Thália Színház és a Tavaszi Fesztivál közös előadásaként.

Címkék:      

Hozzászólások