Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Irány a „Völgy” – Idén 500 program vár a művészet jegyében

Minden év július utolsó és augusztus első napjai a művészet jegyében zajlanak az említett Veszprém megyei településeken. A kulturális programsorozat 10 napon át nyitott kapukkal várja az érdeklődőket, a tavalyi élménykavalkád is mintegy 120 ezer látogatót csábított az esemény helyszíneire. A völgy júniusi sajtótájékoztatóján az ez évi várható programok és programhelyszínek ismertetői is elhangzottak.

A Palya-udvar idei programtervezete nagy hangsúlyt fektet a családbarát szemléletmódra. A megszokottan külön megrendezésre kerülő felnőtt és gyerekprogramok idén már kevésbé élesen válnak el egymástól: az idei kínálatot az egész család együtt élvezheti, sőt idén először bébiszitter program is működik majd a fesztiválon.

A Kaláka Versudvar dalokkal, ritmusokkal, versekkel és dallamokkal csalogatja vendégeit a helyszínre, mely minden nap 10 és 23 óra között tartja programjait.

A Kapolcsi Hobo Klub is minőségi előadásokkal teszi vonzóvá a sokadalom ezen színterét, Földes László Hobo elmondása szerint 10 este alatt tízféle repertoárt hallgathat meg tőlük a közönség.

A Blue Spot Café udvarában közkedvelt hazai zenekarok koncertjeit látogathatják a fesztiválozók, itt főleg a blueson és rockon, közös zenéléseken lesz majd a hangsúly. A repertoárban helyet kap többek közt Sena, az Anna & the Barbies és Frenk is.

Az imént említett programhelyszínek csak töredékei a Művészetek Völgye teljes kínálatának, ezeken felül számos könnyű- és komolyzenei előadással, kézműves programokkal, vásárokkal és művészeti kiállításokkal színesítik az összképet a Tapolcai kistérség művészeti fesztiváljának szervezői.

A 2013-as Művészetek Völgyéről bővebb információt a rendezvény hivatalos honlapján és facebook oldalán találhatunk. 

Címkék:          

Hozzászólások