Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Kapolcsi párbeszéd – I. rész

A fesztivált egyedi programkínálatának és különleges atmoszférájának köszönhetően nem említhetjük egy lapon a többi hazai nyári fesztivállal, ezt bizonyítja többek közt az idelátogató közönség összetétele is. Interjúnkban Andreával beszélgettem, aki idén 3 napot töltött Kapolcson családjával. A gyerekeket főként a Kaláka Versudvar és a Palya-udvar vonzotta, apukájuk pedig a Kapolcsi Hobo Klub mindennapos vendége volt.

Lexi: Mióta látogatod a Művészetek Völgyét, idén vagytok először családdal, vagy már volt erre példa az előző években is?

Andrea: Még évekkel ezelőtt férjemmel kettesben látogattunk el Kapolcsra. Majd több év kihagyás után tavaly már a gyerekekkel együtt jöttünk nyaralni a fesztiválra, amikor már akkorák lettek, hogy könnyen tudtunk velük egy ilyen környezetben is mozogni. Ők is nagyon szeretik a zenét, így ez a fő oka annak, hogy a kikapcsolódás és nyaralás ezen formáját is a nyári programjainkba illesztjük.

Lexi: Miben más így, a családdal, gyerekekkel együtt fesztiválozni?

Andrea: Négyesben egész más kikapcsolódás, így legtöbb időnket a Kaláka Versudvarban töltjük. Ez főleg a gyerekek számára szórakozás, de mi is élvezzük ezt az időtöltést.

Lexi: Itt ülünk a sátratok mellett, látom, hogy kempingezni jöttetek erre a hétvégére. Hogyan viszonyulnak a gyerekek ehhez a fajta életmódhoz?

Andrea: Legelőször szobabérlésen gondolkodtam, az egy barátibb megoldásnak tűnt, de meglepő módon a kicsik ragaszkodtak a sátras megoldáshoz, a család egyöntetűen a kempingezés mellett tette le voksát.

Lexi: Ez a fajta üdülési forma sok odafigyelést igényel, többek közt higiéniai szempontokból is. Hogyan készültetek fel ezekre a helyzetekre?

Andrea: A gyerekek nagyon elfogadók, könnyen veszik az ilyesfajta „akadályokat”: például a kerti vécé használata sem jelent problémát a számukra. Persze azt hozzá kell tennem, hogy ezek is mind tisztán tartott helyiségek. Főleg nekem kell alkalmazkodnom ehhez a nem megszokott, nem otthoni helyzethez, esetlegesen leadni egy keveset az általános elvárásaimból, igényeimből. Ilyenkor van nálunk mindenféle nedves törlőkendő, ezek nagyon megkönnyítik a család mindennapjait egy ilyen rendezvényen.

Lexi: Milyen programokra látogattatok el a fesztivál ideje alatt?

Andrea: Minden reggel 10 és 10.30 között a Kaláka Versudvar Kerekítő Mondókás Mókáján vettünk részt. Az előző években, mikor a csemeték még kisebbek voltak, jártunk a Ringatóra is. A Kerekítőt is megannyi gyerekprogram követte, ezekből kedvünkre válogattunk, a Palya-udvarban is sok időt töltöttük. Mivel a gyerekeinket főként a zenei programok érdeklik, ugyanúgy élveztek egy-egy nem kifejezetten gyerekeknek szóló koncertet is.

Lexi: Idén először működött gyermekmegőrző a Művészetek Völgyében. Igénybe vettétek a kapolcsi napjaitok során ezt a szolgáltatást?

Andrea: Mivel a gyermekmegőrző is csábító programot jelenthet a kicsik számára, gyerekeim, a 2 éves Rebeka és a 6 éves Vince is élvezte ezt az időtöltést. Ők már vannak olyan nagyok, hogy feltalálják magukat egy ilyen helyzetben. Ez idő alatt én a kis kerítés túloldalán, a Palya-udvar színpadának műsorát is figyelemmel követtem.

Lexi: Terveztek-e jövőre is hasonló családi nyaralást a Művészetek Völgyében, ajánlod-e másoknak is ezeket a kapolcsi élményeket?

Andrea: Mivel a tavalyi és idei fesztiválozás is jól sikerült, bizonyossággal mondhatom, hogy a következő években is ellátogatunk majd Kapolcsra a fesztivál idején. A Völgy adta élmények különlegesek és egyediek, minden családnak és anyukának jó szívvel ajánlom az ittlétet, ezt a kikapcsolódási formát.

A fesztiválról képek a következő galériában találhatók:

 

Kapcsolódó galéria :

Címkék:          

Hozzászólások