Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

„Kovács Kati hogy tolta már!” – Szimfonik Liv3

Idén harmadik alkalommal rendezte meg az MTVA a Szimfonik Live elnevezésű koncertjét, a közmédia napja keretein belül szeptember 7-én, szombaton. Mivel az előző 2 évben igen magasra tették a lécet, a szervezők úgy érezték, most valami ennél is nagyobb dobással kell készülniük. Ezért a fellépők létszámát felduzzasztották harmincra, minden énekes csak egy dalt adhatott elő, és az is egy másik előadóé kellett hogy legyen. (Persze ketten nem bírtak magukkal és cselesen összeturmixolták saját dalukat a feladatul kapott külföldi slágerrel).

Ha az ember túltette magát rajta, hogy alig kap levegőt (bármelyik nagyobb fesztivál megirigyelhette volna azt a tömeget, mely a Millenárison volt), zseniális dallamoknak adhatta át magát, az előadások közötti átvezetést pedig ismét az MR2 Petőfi Rádió műsorvezetője, Budai Marci konferálta. A koncert Adele – Skyfall című dalával vette kezdetét, melyet a Magyar Rádió vegyes kara adott elő, majd következtek az ismert énekesek/énekesnők, tökéletesen áthangszerelt dalaikkal. A legnagyobb meglepetés számomra a már „veteránnak” számító Zorán és Kovács Kati voltak. Előbbi a Quimby – Ajajaj című slágerét énekelhette el, és a hangja annyira passzolt hozzá, hogy ha a hallgatóság becsukta a szemét, akár Kiss Tibi is állhatott volna a színpadon, olyan megtévesztő volt. Kovács Kati pedig a Rudimental drum 'n' bass alapokkal rendelkező számát, a Not Giving Itet kapta, melyet aggódva vártam, hiszen egyáltalán nem az ő stílusa, de pozitívan kellett csalódnom. Még ma is annyi energiája van a művésznőnek, hogy az hihetetlen. Fiatal énekesnőket megszégyenítő hanggal és színpadi jelenléttel énekelte végig az egészet. Volt egy számomra ismeretlen hölgy is az előadók között, mégpedig Alba Hyseni, akinek olyan hangja van, hogy a közönségnek „lerepült a feje” – hogy Budai Marci szavaival éljek. Így a Depeche Mode – Haevenje varázslatos feldolgozást kapott. A második órába érve a bulihangulatról MC Columbo és Sena is gondoskodott. Ők voltak, akik meglepetés mixelt dalokkal érkeztek, így Columbo, Sting – English Man In New Yorkját és saját zenekara, a Brains – Hurts-ét, Sena pedig Kemonnal karöltve, Etta James - Something's Got A Hold On Me-jét és zenekaruk, az Irie Maffia – Feeling Greatjét adták elő, óriási hangulatot teremtve ezzel. A műsort 2 magyar dal zárta, Hofi Géza – Lazítani című szerzeményét KRSA, míg Szécsi Pál – Távollétjét Likó Marcell prezentálta, melyeket a közönség egy emberként énekelhetett.

Remélem, szaván foghatjuk Buda Marcit, mikor az est végén azt mondta, a sikerre való tekintettel szinte 100%, hogy jövőre megismétlik a koncertet. Hiszen az egész napos rendezvénysorozat alkalmával betekintést nyerhetünk a média működésének világába, az ezt lezáró Szimfonik Live pedig összehozza a minőségi zene kedvelőit, és felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Fotók: Veisz Anikó, Szörfdeszka, Prae

Címkék:          

Hozzászólások