Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Teátrumi koncertek Quimby módra

Március elején kezdte meg teátrumi előadássorozatát a magyar könnyűzenei paletta jeles képviselője, a Quimby zenekar. Produkcióikat ezúttal – a nyári fesztiválszezon megszokott koncertjeivel szemben – színházi hangulatban bonyolítják, így a koncertlátogatókat is csendesülős hangulattal várják a kitűzött helyszíneken. A legtöbb városban ennek megfelelően színházak, kulturális központok, illetve mozitermek adnak helyet a rendezvénynek.

A legutóbbi fellépések helyszínei voltak többek közt Nagykanizsa, Pécs, Kaposvár és Székesfehérvár is, a következőkben pedig többek közt a szegedi, debreceni, győri és a fővárosi publikum is részese lehet a performatív törekvésekkel megbolondított könnyűzenei élménynek.

A március 14-i nagykanizsai műsornak voltunk fül- és szemtanúi, ahol szintén megtöltöttük a Hevesi Sándor Kulturális Központot, sőt, megannyi pótszék is gazdára talált a helyfoglalás ideje alatt. A 2 órás repertoárt a 2013. december elején megjelent „Kaktuszliget” címet viselő új album szerzeményei is tarkították, de bőven hallhattunk régi dallamokat is, kifejezetten azokat a lassabb hangvételű dalokat, amelyek jellegük miatt esetleg más fellépések struktúrájába nem illenek bele. Több kedvencet is meghallgathattunk újszerű formában: felgyorsított, lelassított és akusztikus jellegű meglepetések is értek. A zenekar tagjai által megjelenített humoros színpadias elemek – melyek gyakran a hangszerelések ideje alatt funkcionáltak a nézők figyelmének elterelésére – emelték az esemény színvonalát. Kétségkívül kijelenthető, hogy új kísérletezésük egy rajongónak sem okoz csalódást, újfajta előadásmódjukkal ismét rávilágítottak sokoldalúságukra.

Legközelebbi – ugyancsak teltházas – fellépésükre március 26-án, szerdán kerül sor Kecskeméten, 19 órakor.

Aki kedvet kapott, de még nincs a zsebében a bármelyik elkövetkezendő koncertre szóló belépésre jogosító cetli, az ne tétovázzon, már csak a miskolci és dunaújvárosi előadásokra juthat be. Amennyiben pedig valaki a szerencséjében bízna, a Recorder zenei portál nyereményjátékot is hirdetett, melynek segítségével az április 8-i, Vígszínházban megrendezésre kerülő előadásra juthatunk be másodmagunkkal. Játékra fel!

A fotó illusztráció, 2012. június 29-én készült a balatonlellei Bábel Kertben.

Címkék:              

Hozzászólások