Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Richie Kotzen – Koncertbeszámoló

Egyes-egyedül a gitártanárom a felelős ezért! Beletette a tanmenetbe, és bár kezdetben nem nagyon foglalkoztatott a zenész munkássága, de mikor tananyagban a Don't askhoz értünk, meghallgattam.

Richie Kotzen egy gitárzseni, akit az Isten világszínvonalú hanggal áldott meg! Véleményem szerint nem kevés világhírű énekest leénekelne. Tény, hogy annyira nem ismert – sokan nem tudják, mit veszítenek ezzel –, mint mondjuk Slash vagy Kirk Hammet, viszont tehetség, tudás és érzék szempontjából teljes mértékben megérdemli a világ egyik legjobb gitárosa címet. Elkezdtem hallgatni, s úgy döntöttem, – mivel még volt időm a jegy beszerzésére – hogy elmegyek a koncertjére, mert látnom és hallanom kell ezt a csodát.

Mikor elérkezett a szeptember 25-e, barátaimmal (Balázzsal és Gáborral) felkerekedtünk a helyszínre: az A38-as hajóhoz. Mikor megérkeztünk, és megkaptuk az A38-as feliratú lila karszalagot, elfoglaltuk a helyünket a második sorban, közvetlenül a mikrofon előtt.

A svájci The Konincks nyitotta a estet. Vérprofin adták elő pszichedelikus rockzenéjüket. Az énekesnőnek remek hangja volt, és látszott rajta, hogy nagyon érzi a zenét. A többiek is ugyanolyan átéléssel játszottak, ahogyan a lány énekelt és mozgott a színpadon. Az én szívembe igen hamar belopták magukat, s ahogy láttam, kísérőim érdeklődését is felkeltették.

Mikor végre elérkezett a 21 óra, s a színpad is készen állt, hogy a Kotzen Band a húrok közé csaphasson, már türelmetlenül várakoztunk a helyünkön. Végül pár perc késés után megjelentek. A koncertet Kotzen legújabb számával, a War Painttal nyitották, utána következett a Love is Blind és a Bad Situation. Különösen tetszett, hogy a koncert közepén Mike Bennett a dobok mögé ültette Mr. Kotzent a show kedvéért, ami hozzáteszem, nagyon ügyes húzás volt, mert ehhez is hatalmas tehetsége van! Ezzel a kis előjátékkal vezették fel következő számukat, a Help Me-t, amit őszintén szólva, a koncerten szerettem meg, de igazán. A repertoárban nem egy, az új albumán, a The Essentialon megjelent szám szerepelt, ilyen volt például a Walk with me. De hallhattuk a Cannibals című nótát is, mely a következő lemezen fog szerepelni.

Negatívumként értékelem, hogy sok olyan dalt nem játszottak, ami nagyon közel áll a szívemhez. Többek között a Don't askot, a Highot és a You can't save me-t sem. Viszont a Fear című szám, ami alapvetően 4 perces, 8-10 perc hosszúságúra nyúlt. Ez egy kicsit ellensúlyozta a szomorúságomat!

Összességében egy nagyon kellemes, euforikus hangulatú koncerten vehettünk részt. Hatalmas élmény volt látni, ahogy játszik, s hallani, ahogy énekel. Remek volt! Köszönjük! Mindenkinek ajánlom! 

 

 

 

 A kép forrása: guitarworld.com

 

Címkék:  

Hozzászólások