Lexi & Magazine

Szórakozás

Tengerimalac-város, kalandpark és elvarázsolt kastély – újra kinyit a Vidámpark!

2 évvel ezelőtt született döntés arról, hogy az évek óta anyagi gondokkal küszködő Vidámpark milyen formában élhet tovább. Logikus volt, hogy az új üzemeltető a Budapesti Állatkert legyen, hiszen az állatok helyének bővítése már évtizedekkel ezelőtt szükségessé vált, ráadásul ebben a felállásban a vidámparki műemlékek megóvása is biztosított.

A „kulcs átvétele” kicsit megkésve, de végre megtörtént, így megkezdődhetnek a munkálatok, és pár hónap megfeszített tempójú művelet után megnyithatja kapuit a részlegesen elkészülő egység. Valójában 4-5 év múlva válnak valóra mindazok a tervek, melyeket megálmodtak. A terület jelenlegi formájában nagyon eltér az Állatkerttől megszokott parkos formától, mondhatni betondzsungel, melynek teljes átalakítása sok évbe telik. Vannak a játékok működtetése folyamán olyan mértékben olajossá vált területek, ahol akár talajcserére is szükség lehet. De hogy mit is látunk majd, ha megnyit az új rész?

Lesznek már eleve ideérkező új állatok is, mint például szarvasfélék vagy tülkösszarvúak, de nagyobb részben a pár 100 méterrel arrébb már megszokott átköltözők fogják benépesíteni a területet: flamingók, tevék, alpakák. Idekerül az állatsimogató és a parasztudvar; az új környezet több olyan állatközeli élménynek is otthont ad majd, mint például a lovagoltatás.   

Talán már ebben a szezonban kipróbálhatunk egy különleges játszóhelyet, Manófalvát, valamint az elvarázsolt kastély szomszédságában épülő kalandparkot.   

A hosszú távú tervek között szerepel a körhinta, a barlangvasút, a tréfás dzsungelvasút, a mesecsónak és a hullámvasút újranyitása, de drukkolhatunk a tükörlabirintus sikeres rendbehozatalának is.

A Budapesti Állatkert honlapján máris külön fejezet foglalkozik a volt vidámparki területtel (www.zoobudapest.com). Itt megtalálható majd minden pontos információ a nyitással, nyitva tartással vagy a jegyárakkal kapcsolatban. Ezek az adatok jelenleg még nem elérhetők, de annyit már most lehet tudni, hogy az állatkerti belépők majd az új területre is érvényesek lesznek, illetve aki csak ide akar betérni, az is megteheti csökkentett árú, ide szóló jegy megvásárlásával. 

Fotó: www.flickr.com

Hozzászólások