Lexi & Magazine

Szórakozás

Sajtok hétvégéje a Duna-parton

A február közepén megrendezett Budapesti Halfesztivált követően itt a következő gasztronómiai élmény: március 28. és 30. között a sajtoké lesz a főszerep, ezúttal a Duna-parton. Az ingyenesen látogatható II. Budapesti Sajtfesztivál 3 napon át várja tárt kapukkal a gasztronómia szerelmeseit.

Az eseményen megkóstolhatjuk a legkiválóbb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat, emellett pedig minden olyan hazai minőségi termék is elérhető lesz, melyek szorosan kapcsolódnak a sajtkultúrához: finom borok, pálinkák és kézműves sörök közül is válogathatunk. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a sajtkészítés fortélyaiba is, beleértve a tejköpülést és az érlelési folyamatokat is. A fesztivál keretei között szakmai zsűri hirdeti ki a legnemesebb sajtnak járó címet. A látogatókat idén egy Franciaországból érkező sajtmester ritkaságai is elkápráztatják majd.

A fesztivál első 1000 látogatóját meglepetés fogadja majd: a szerencsés elsők igazán különleges sajtlevest kóstolhatnak a helyszínen.

A rendezvény első napja az úgynevezett „Ínyenc péntek” nevet viseli, ezen a napon több kiállítónál 50%-os kedvezménnyel élhetünk, amennyiben kinyomtatjuk az itt található kupon-összeállítást.

Címkék:              

Hozzászólások