Lexi & Magazine

Szórakozás / Színház

Óz, a csodák csodája

Totó azonban visszaszökik Dorothy-hoz és együtt világgá mennek. Nem jutnak messzire, összetalálkoznak Marvel professzorral, aki a kristálygömbje segítségével a hazafelé vezető helyes útra tereli Dorothy-t és Totót. De a forgószél elragadja őket és Manóföldön ébrednek fel. Varázslatos kalandok kezdődnek ezen a reggelen.

2015. október 31-én mutatja be a Vígszínház Marton László rendezésében az Óz, a csodák csodáját. Nem túlzás kijelenteni, hogy parádés a szereposztás: Dorothy szerepében Szilágyi Csenge (Pájer Alma), Marvel professzor/Óz - Lukács Sándor, Emmi néni/Glinda - Hegyi Barbara, Henry bácsi/Őr - Tahi Tóth László, Miss Gultch/Nyugati boszorkány - Kútvölgyi Erzsébet, Madárijesző/Hunk - Telekes Péter, Bádogember/Hickory - Wunderlich József, Gyáva oroszlán/Zeke - Csapó Attila. A díszletet Kentaur, a koreográfiát Juronics Tamás készítette.

Felcsendülnek a filmből jól ismert dallamok, remek bábok segítségével igazi mesevilág elevenedik meg a színpadon - varázslatos a színvilág -, a néző pillanatok alatt beleszeret a szereplőkbe: a bájos és bátor Dorothy-ba, a bölcs Marvel professzorba, a karakán Henry bácsiba, a jóságos Glindába, és a Dorothy-hoz a sárga köves úton csatlakozó kedves Madárijesztőbe, Bádogemberbe és Gyáva oroszlánba. Még a gonosz nyugati boszorkány is szerethető néhány pillanatra, amikor a levest kavargatva a szivárvány dalt dúdolja. A nagy varázslóhoz igyekezve sok akadály kerül a kansasi kislány és barátai útjába, de együtt leküzdik őket, az összetartás, a szeretet átsegíti őket a nehézségeken és a végén mindenki megkapja a megérdemelt jutalmát. Az igazság, az ész, a szív és a bátorság diadalmaskodik a gonoszság felett. Kedves, szívmelengető történet, amelyre a mai rohanó, felforgatott világban nagyobb szükség van, mint korábban bármikor.

Nem lenne meglepő, ha az Óz, a csodák csodáját - akárcsak a Padlást – sokat játszanák a Vígszínház nagyszínpadán a következő évadokban. A díszlet, a látvány, a jelmez, a koreográfia pont annyi, amennyi kell, nem több és nem kevesebb, remek összhangban van a nagyszerű színészi játékkal - tökéletesen kerek az előadás. Aki szeretné ismét gondtalan gyereknek érezni magát, feltétlenül nézze meg a darabot, mert egy kis varázslat kortól függetlenül mindenkinek jár!

Címkék:      

Hozzászólások