Lexi & Magazine

Szórakozás / Könyv

Jenny McLachlan - Szerelem ​a parketten

Sajnos legjobb barátnője, Kat cserbenhagyja, és beáll a legrosszindulatúbb osztálytárs, Pearl Harris csapatába. Bea azonban nem hagyja magát, és amikor végül az iskola legmenőbb pasijával, Ollie Matthews-zal nevez be a versenyre, a lánynak nem csak a táncverseny miatt kell izgulnia. Ollie és Pearl ugyanis állítólag együtt járnak.

A Katicalányok sorozat első részének borítója figyelemfelhívó, színes, bár a könyv témájához kapcsolódva nem biztos, hogy ezt a borítót választotta volna. A színek jól harmonizálnak, úgy gondolom, egy kamaszlány szívesen nyúlna a könyvhöz.

A könyvet olvasva eleinte nem voltam biztos benne, hogy élvezni fogom, egy idő után teljesen vissza tudtam emlékezni a saját kamaszkoromra, és bele tudtam élni magam Bea nem túl egyszerű életébe. A történet kezdetén Bea egy gátlásos kamaszlány, azonban a táncban megtalálja önmagát, ami végre értelmet ad az életének, ki tud bontakozni, míg a könyv végén egy teljesen más Beáról olvashatunk, aki párkapcsolatan él és végre jól érzi magát a bőrében, mert megtalálta azt, ami boldoggá teszi, bár ebben nagy szerepe van Bea nagymamájának is, aki megadta a kezdőlökést az új hobbihoz. Beának nagymamájának kívül van egy kishúga, akit egy-egy jelenetből ismerhetünk meg, néha kedves, aranyos, néha viszont hisztis, sokat nem tudunk meg kettejük kapcsolatáról. Bea édesanyjáról sem kapunk átfogó képet, bár a könyv alapján nagyon engedékenynek tűnik, hiszen a kishúg semmi rosszért nem kap ejnye-bejnyét sem, viszont az írásból nekem a feltétel nélküli szeretet is érződik.

  A táncot tömören, bár jól írja le a szerző, én bele tudtam magam képzelni a jelenetbe, majdnem annyira, mintha a tv-ben látnám.

Bea barátnőit az óvodában ismerte meg: Kat, Betty és az azóta ellenséggé vált Pearl. A történet során Katról nem alakult ki bennem pozitív kép, hiszen saját célért cserébe könnyedén döntött úgy, hogy cserbenhagyja barátnőjét és a mindig bántó, hiú és arrogáns „barátnőjéhez” pártol, persze ezt a sztori végén megbánja. Ha jobban belegondolok, ennyi idősen az embernek még nagyon hullámzó érzelmei voltak, így egy kicsit megbocsátható Kat húzása. Betty kedves lánynak tűnik, aki kicsit fura, bár ez előnyére válik.

A történet összeségében számomra kerek, a sztori jó, könnyed, kikapcsolódást nyújtó olvasmány, mégsem unalmas, izgalmak bőven vannak benn, szívesen ajánlanám a fiatalabb korosztálynak.

Kiadja: Móra kiadó

Címkék:      

Hozzászólások