Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

Egy történelmi korszak vége: bezár a Vidám Park

A Vidám Park előfutárai, vagyis a Vurstli 175 éve, az Angolpark pedig közel 100 éve már létezett az idén épp 200 éves születésnapját ünneplő Városligetben. Az intézmény őseit 1950 tavaszán egyesítették és államosították, majd megkapta végső nevét: Vidám Park.

 A park amellett, hogy kikapcsolódást nyújt az egész családnak, számos nevezetességgel is büszkélkedik. Itt látható kontinensünk legrégebbi, Európa Nostra-díjas lovas körhintája (1906), valamint a műemléknek nyilvánított barlangvasút is. Ezenfelül az ide járók élvezhetik a leghosszabb favázas hullámvasutat, amely több mint 90 éve nyílt meg. Ezen emlékek mellett további csodák és kikapcsolódási lehetőségek várnak mindenkit.

 A Vidám Park méltón szeretne búcsúzni vendégeitől, ezért számos programmal, kedvezménnyel várja a látogatókat egészen a zárásig. Szeptember végéig a körhinta csarnokában tekintheti meg a nagyközönség azt a kiállítást, amely a  park színes történelmét és különleges érdekességeket mutat be.  Megnézhetjük azt az emlékkönyvet is, amely a látogatók által készített fotókat és régi belépőjegyeket tartalmazza. Közel két évszázadnyi emléknek lehetünk tanúi.

Májusban számos program várja a látogatókat.  Vurstlifesztivállal és egy szép májusfa felállításával indítja el az intézmény a tavaszi programokat, ezután pedig egy 4 napos rendezvény kezdődik táncbemutatókkal, gyerekkoncertekkel és finomabbnál finomabb falatokkal. Egy igazi vurstli elengedhetetlen kelléke a sokféle izgalmas játék, melyet a legnagyobb magyar utazó társulat, a Vándor Vurstli biztosítja.

Május 4-én pedig a felperzselt „tűz show-val” indul a Vidám parki éjszaka rendezvénysorozat. További programokról a Vidám Park honlapján értesülhetünk. Érdemes figyelni!

A búcsúra tekintettel a szezonbérletek árát a tavalyitól eltérően ötről három karszalag árára  csökkentették, és aki nem szeretne sorba állni, már online is megvásárolhatja a jegyeket.

A Vidám Park szeptember 30-án zárja be kapuit. Aki még nem volt ott azért, aki már volt, és még utoljára szeretne felülni az óriáskerékre, vagy szeretne csónakázni a mesebarlangban, mindenképp látogasson el a létesítménybe, és legyen még egyszer, de utoljára részese a  175 éves történelemnek!

 

Képek forrása:

www.xpatloop.com

www.bigdreambook.com

Címkék:      

Hozzászólások