Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

Újra dolgoznék, vajon visszavárnak? Mi a helyzet külföldön?

A kismamáknak komoly problémát okoz, hogy vajon a gyes lejárta után sikerül-e visszatérniük korábbi munkahelyükre, sikerül-e újra állást találniuk. A gyermekgondozási segélyben részesülő kismama a gyermek egyéves koráig nem, utána pedig heti maximum 30 órát nem meghaladó időintervallumban folytathat keresőtevékenységet. Korlátlan óraszámban pedig csak akkor dolgozhat, ha a munkavégzés helyszíne az otthona. Amennyiben gyermeke tartósan beteg vagy súlyos fogyatékkal élő, akkor a gyermek egyéves kora után korlátlan óraszámban dolgozhat a gyesen lévő anya. Éppen a tartósan beteg gyermeket nevelő anyának  nem lesz lehetősége teljes munkaidőben dolgozni, hisz nagy valószínűséggel gyermeke egész napos fokozott figyelemre és ellátásra szorul. Gyermekgondozási díjban részesülő szülő pedig semmilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát nem végezhet.

Melyek azok a lehetőségek, amelyek bizonyos külföldi országokban nagyobb biztonságot adnak a kismamáknak?

A legtöbb európai országban nem arra ösztönzik a kismamákat, hogy minél tovább maradjanak otthon gyermekeikkel, hanem igyekeznek olyan részmunkaidős állásokat biztosítani, melyek összeegyeztethetők a gyermekvállalással. Így a kismamák nem esnek ki több évre a munkaerőpiacról, és jóval nagyobb eséllyel van hova visszamenniük a családtámogatási ellátások megszűnése után. Ezekben az országokban mind a családpolitikai rendszerek, mind a munkaügyi szabályozás lehetőséget ad erre. Sajnos nálunk egyáltalán nem elterjedt a részmunkaidős foglalkoztatás, nemhogy erre még külön a kismamáknak lehetőségeket biztosítson ez a foglalkoztatási típus.

Több európai országban csak három, maximum hat hónap az az idő, amíg a kismama egyáltalán nem dolgozik, utána valamilyen formában, de újra visszatér a munkaerőpiacra. Ehhez olyan rugalmas rendszerben jut hozzá, amelyben össze tudja egyezetni családi életét a munkájával úgy, hogy a gyermeket emiatt semmilyen hátrány nem éri.

Sok helyen a korábbi munkaadó nem utasítja vissza a kismamák azon kérelmét, hogy a szülést követő pár hónapban - maximum fél évben - hadd vállaljanak részmunkaidőben állást. Így még csak új munkahelyet sem kell keresniük, hanem ugyanott dolgoznak tovább, és a fél év lejárta után ugyanazon a munkahelyen, ugyanabban a munkakörben vissza tudnak állni teljes munkaidős pozíciójukba.

Van, ahol úgy próbálják a kismamát a minél előbbi munkaerőpiacra történő visszaállásra motiválni, hogy minél több évig akar gyermekével otthon maradni, annál kevesebb lesz a támogatás, amiben részesülhet.

Nem titok, hogy a magyar termelékenység a legalacsonyabbak közé tartozik az európai országokban. Nem véletlenül, hisz a nők egyre később szánják rá magukat a szülésre, fontosabbnak tartják a karrierjüket és munkakájukat, hisz félnek, hogy nem lesz hová visszamenni, ezért egyre kevesebb gyermeket vállalnak. A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese rámutatott: nemzetközi tapasztalatok szerint ott magas a termékenység, ahol magas a nők foglalkoztatottsági rátája is.

A családbarát munkahelyek kiépítése, valamint a kedvező munkafeltételek biztosítása nemcsak az egyénnek és családnak érdeke, hanem az egész társadalom számára nagyon fontos, hisz a népszaporulat és a foglalkoztatottság meghatározza egy gazdaság milyenségét és egy ország minőségét.

 A kép forrása: http://www.gunarasi.com/calisan-anneler/

Címkék:        

Hozzászólások