Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

M & M: meztelenkedés és München

Nem véletlenül hívják a németeket megszállott meztelenkedőknek. Aligha szorul magyarázatra a leplezetlen test iránti szeretetük, gondoljunk csak arra, hogy a legtöbb szaunában, törökfürdőben a sok szemérmes, magát törölközőbe bugyoláló vendég között kik azok, akik magabiztosan masíroznak meztelenül? A németek. Nincsen ezzel semmi gond, még talán kicsit irigyek is lehetünk az önbizalmukra. 

Emellett Európában ők nyitották meg az első nudista strandot még 1920-ban. Az Angol Kertben pedig már az 1960-as évektől szabad volt meztelenül lófrálni. A legtöbb turistakönyv a kihagyhatatlan müncheni látványosságok sorában említi az Angol Park pucér napozók számára fenntartott, a kívácsiskodó szempárok elől egyáltalán nem rejtett területét. Sőt egy parkban lévő hotel, az erre nyíló páratlan kilátását ajánlva csalogatja a vendégeket. 

A különös jogi szabályozás mögött az élni és élni hagyni koncepció áll, ami a nagyon különböző beállítottságú emberek békés együttélését szolgálja a tolarencia és az önmegvalósítás jegyében. Hiszen a németek egy ideje nagyon toleránsak. Ez röviden annyit tesz, hogy ha te elvárod, hogy más elfogadjon olyannak, amilyen vagy, tradicionális, bőrnadrágos németnek, akkor neked is toleránsnak kell mutatkoznod a buszon melletted utazó nudista embertársaddal szemben. Elfogadni úgy, ahogy van, olyan a outfitben, amelyet aznap felöltött (vagy éppen hogy nem). 

Azért egy pillanatra elidőzöm ennél a képnél, és gondolatban felszállok arra a buszra. Egy tömött buszra, ahol már csak egy meztelen csoport mellett találok egy félembernyi helyet. Egy buszra, aminek a sofőrje, mintha csak kedvét lelné benne, 5 percenként hirtelen fékezésbe kezd. Hm... 

A legtöbben azzal magyarázzák a meztelenség iránti szükségletüket, hogy ki akarnak kapcsolódni a stresszes és feszültséggel teli mindennapjaikból. Vágynak arra, hogy visszatérhessenek egy őszinte és tiszta természetszerű állapotba, ha csak egy ebéd szünetre is. (Csak halkan jegyzem meg: esetleg otthon, a 4 fal között ezt nem lehet kivitelezni?) 

Azért kétlem, hogy ez az új szabályozás meghozná más országok törvényalkotóinak is a kedvét az efajta jogszabályalkotáshoz. De szerencsére senkinek sem kell a szomszédba mennie bugyuta és hülye jogszabályokért.

 

Néhány jogalkotási huncutság a világból:

1. Tilos Ausztráliában vasárnap ebéd után piros forró nadrágot viselni! 

2. Nevadában, Eurékában a mai napig bűncselekménynek számít, ha egy bajuszos férfi megcsókol egy nőt. 

3. A Missouriban lévő St. Louisban a tűzoltók mindaddig nem menthetik ki az égő házból a nőt, amíg az hálóingben van. 

4. Iowában 5 percnél hosszabb ideig csókolózni törvénybe ütköző cselekmény.

5. Az Egyesült Államok 24 államában a férfiak impotenciája törvénybe foglalt válóok.

6. Finnországban egyszer betiltották Donald kacsa vetítését, mert az sohasem viselt bugyit.

 

(Ha még több elmés jogszabályról szeretél olvasni, keresd fel a: dailytelegraph.com.au honlapot)

Címkék:        

Hozzászólások