Lexi & Magazine

Te&Én / A nap története

Nyissuk ki szemünket

Nap mint nap ugyanazon az útvonalon megyek reggel a munkába. Ugyanezt teszi rajtam kívül több 1 000 ember. Sokszor szembesülök azzal, hogy egyszerűen a nagy rohanásban nem figyelünk egymásra, elmegyünk egymás mellett. Sokszor észre sem vesszük, hogy mi zajlik körülöttünk. Sietünk, egymásnak megyünk, morgunk a másik emberre, mert valami nem tetszik. Rossz kedvünk van. Lenézzük egymást, vagy a legrosszabb: átnézünk egymáson – és így zajlik minden egyes napunk.

A tömegközlekedési eszközökön sokan észre sem veszik, hogy egy idős ember vagy egy állapotos hölgy vár reménykedve, hogy valaki átadja a helyét; nem azért, mert sajnálja, hanem mert segíteni akar. Az emberek elfelejtik, hogy felelősek önmagukért és a környezetükért. Hiszen általunk fejlődik a világ, változnak az események. Tanulhatunk egymástól, fejlődhetünk együtt, és segíthetünk egymáson. 

Ez a kis videó bemutat egy rövid, kedves történetet arról, hogy milyen hatással lehet ránk egy-egy váratlan esemény. Hogyan változhat meg életünk egyetlen apróság alapján, ha figyelünk egy kicsit...

 

Veletek történt már olyan, hogy egy-egy váratlan esemény hatással volt rátok, az életetekre?
Kép forrása: www.hoteam.org

 

 

 

 

 

Címkék:  

Hozzászólások