Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák - 3. rész

2013-ban a hosszított derekú ruhák, a sok fodor, csipke, és a kövek hódítanak az menyasszonyiruha-boltokban. A fehér szín már nem annyira kelendő, helyette az ekrüt kedvelik leginkább a lányok, de idén már egyre színesebb, díszesebb darabokat is találhatunk a kölcsönzőkben, és egyre gyakoribb a fehér-fekete ruha is. A bérlési árak átlagosan 100 ezer forinttól 200 ezer forintig alakulnak. Tipp: A kiválasztásnál és lefoglalásnál vegyük figyelembe, hogy a nyári szezonra már januárban illik" elkezdeni keresgélni, hiszen a szebb darabok hamar elkelnek.

Amennyiben sehol nem találjuk meg álmaink ruháját, forduljunk varrónőhöz, aki olyan anyagból és akkora méretben varr ránk, amilyet csak szeretnénk. A varratás előnye többek között az, hogy teljesen egyedi darabban mehetnk férjhez, és a legmerészebb elképzeléseink is megvalósíthatóak. Egy ügyes varrónő már ránézésre meg tudja mondani, hogy milyen ruha állna nekünk a legjobban, és ha szeretnénk, még az anyagot is magunk választhatjuk ki. Tipp: Ha vízparti esküvőre készülünk, könnyebb anyagot válasszunk, így ha a parti szellő belekap a ruhánkba, gyönyörű képeket készíthet majd rólunk a fotós.

A férfiaknak sokkal könnyebb – szoktuk mondani mi, nők. Nekik nem kell sokat gondolkodniuk, hogy mit vegyenek fel egy különlegesebb alkalomra. Egy elegáns öltöny egy jó kis inggel – és már csinosak is. Náluk a mostani trend a „minél közelebb a testhez, a slim body fit”, azok a darabok, amik mindenképpen karcsúsítanak. Az árak elfogadhatóak, hiszen egy teljes szettet már 80-100 ezer forintért meg lehet vásárolni, amiben ingtől  kezdve, a nadrágon át a díszzsebkendőig minden benne van. A varratott öltönyt megtarthatják, teljesen rájuk szabják, és még sokáig díszeleghetnek benne. Tipp: Kevés férfi konfekció méret", ezért nehezen találnak megfelelő öltönyt magukra, a kölcsönzési árak pedig olyan magasak, hogy hosszabb távon jobban megéri beszerezni egy saját darabot. Nagy átlagban a vállalási idő két-három hét egy öltönyre, ezért időben vigyük el leendő férjünket egy szabóságba.

A torta az esküvő fénypontja. Kiválasztásnál első körben a beltartalomra kell figyelnünk, hiszen az ízvilág a legfontosabb, aztán jöhet a külcsíny, és persze nem utolsó az ár sem. 2013-ban a letisztult, minimalista stílus dívik a cukrászatokban, de már arra is sokan figyelnek, hogy a torta színben és stílusban beleolvadjon környezetébe, passzoljon a dekorációhoz vagy akár a ruhához. Manapság még mindig a jól bevált emeletes édességet választják leginkább a párok, de már kezdenek teret hódítani az egy adagos torták is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a legfelső szinten elhelyezett tortát meg tudja vágni a vőlegény és a menyasszony, majd minden egyes vendég kap egy-egy mini tortát. Ennek elkészítése sokkal időigényesebb, ezért kicsit drágábban, nagyjából 1000 forint/darab, áron lehet hozzájutni, míg a szeletárak 800 forint körül mozognak. Tipp: Ha szeretnénk teljesen egyedivé varázsolni a tortánkat, erre is van lehetőség, rajzoljuk le, vagy egyszerűen csak meséljük el terveinket a cukrásznak, és ő biztosan kisüt valami egészen tutit.

 

Cikk folytatása következik: autók, gyerekmegőrzés, ceremóniamester.

Címkék:          

Hozzászólások