Lexi & Magazine

Te&Én / Kapcsolat

Kinek erény, kinek bűn?!

- Téged. Téged kereslek, akit a legmélyebb zugaidba száműztél, és csak nézed a szenvedést a szemében. Nézed, ahogyan könnyes szemmel könyörög, hogy kérlek, segíts nekem. Összeszorul a szíved, és sírsz; szeretnéd, hogy jobb legyen, de a fájdalom az agyadban lehetetlenné teszi a tisztánlátást és a cselekvést. Mindenre képtelennek érzed magad, legszívesebben megszűnnél, nem beszélnél, nem gondolkodnál. Egyszerűen nem szeretnél élni. 


Muszáj leülnöm. Mély levegő. Mély levegő. Mély levegő…

- Ez nem ilyen egyszerű. Ha ennyi lenne az egész... Ennyivel leírható lenne mindaz, ami időközönként újra és újra rám telepedik, már régen túllehetnék ezen, már régen azt mondhatnám, boldog vagyok. Boldog mint állandó érzés, és nem csak alkalmankénti, pillanatokig tartó állapot. Ez valami borzalmas betegség, melyre, azt hiszem, nincsen gyógyszer, se gyógymód... Szépen lassan a nyakam köré tekeredik, és megfojt. Megfojtanak a gondolataim, a reménytelen életfelfogásom... Az egyik felem, úgy érzem, ellenem dolgozik. Meg akar ölni, el akar venni minden értéket, minden bizonyosságot, minden mosolyt és minden reményt...

Érzések

Mély levegő...

A másik oldalon viszont ott van az, amit, azt hiszem semmiért nem adnék fel. Talán ez tart életben: a családom és barátaim, akiknek hogyha úgy érzem, el tudom mondani a jelenlegi problémámat, ami eltereli a figyelmemet az alapvető, mélyen húzódó rossztól. Amikor a pillanatoknak olyan ereje van, hogy fényévnek tűnik az arcomon húzódó mosoly, amikor kiráz a hideg egy pillantástól, amikor olyan dolgokat csinálunk együtt, hogy nem is gondolok rá, hogy jobb lenne máshol... Amikor csak egyszerűen jó. Amikor valami szebbet és jobbat hozunk ki önkéntelenül a másikból; amikor azért szeretjük egymást, aki. Minden apró hülyeséggel és hibának nevezett jeggyel együtt! Amikor feltétel nélkül tudunk szeretni, imádni, ölelni, és élni. Amikor minden mozdulatnak és érintésnek súlya van, amikor mindenről asszociálsz valami még szebbre, amikor süt fölötted a nap, és biztonságban érzed magad. Amikor tudod, hogy valaki vár; hogy valaki észben tartja, mi van veled, mert szeret.

Könnyes lett a szemem, és arra gondolok, hogy jobban érzem magam. 

- Téged kerestelek. Téged! – odajön hozzám, leül, és megfogja a kezemet. Látom, ahogy könnyes lett a szeme.

Kéz a kézben

 A képek forrása: weheartit.comfanpop.com

Címkék:    

Hozzászólások