Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Hol kezdjem? Esküvő szervezés- tippek, trükkök, praktikák 2. rész

A fotós trendek állandóan változnak, a kínálat egyre szélesebb és a technika fejlődésével gyakran művelnek csodákat az alkotók. Egy jó fotós kiválasztása fontos feladat, hiszen ezeket a képeket életünk végéig büszkén szeretnénk majd nézegetni. A választás nem lesz egyszerű, de tippként ajánljuk azokat a szakembereket, akik már a megbeszélés alkalmával csattintanak rólunk pár képet, így látjuk a munkájukat, és majd biztosan nem csalódunk a végtermékekben. A fotósok egyébként a fapadostól a csillagoség-kategóriáig dolgoznak, ez azt jelenti, hogy a legolcsóbbak már 50 ezer forintért is vállalnak fotózást. Az elkészült képekből szinte már mindenkinél készítethetünk fotókönyvet, zenés diavetítést, vagy akár hagyományos fényképalbumot is, ami praktikus köszönő ajándék lehet a szüleinknek. 

 

Aki azt hinné, hogy az esküvői videók kora leáldozott, nagyon téved. Sokan kérdezik, hogy minek a sok felvétel, hiszen a pár úgyis csak egyszer nézi végig, és utána a szekrény mélyére kerül, soha többet nem látjuk, ha pedig költözésnél mégis a kezünkbe akad, gyakran már le sem tudja játszani a jó öreg DVD lejátszó. A megoldás erre az esküvői felvételek terén megjelenő új műfaj: a cinematográfia. Az új irány sokkal inkább a filmszerűségre koncentrál, rövid, tömör anyag, mely a nap hangulatát adja vissza, élvezhetőbb, mint egy háromórás felvétel. A rövid vágásokkal elkészült anyag a nap érzelmi lenyomata lesz, egy-két mosoly, egy tánclépés, boldog pár és könnyező szülők. A lényeg 15-20 percben összefoglalva, jó kis zenei aláfestéssel minden rokon és barát számára szórakoztató, és akár többször is megnézhető. A két- vagy többkamerás felvételeket hosszú utómunka követi. Tipp, hogy a megbeszélésnél említsük meg kedvenc zenéinket, meséljünk magunkról, hogy a filmesek ránk tudják szabni az elkészülendő munkát.

 

A zene és a tánc központi szerepet töltenek be a lakodalmakon, ezért a hangulatteremtéshez elengedhetetlen egy jó zenekar vagy egy profi dj. A modern világban az új technikák segítségével már nem kell sok ember ahhoz, hogy igazi bulit teremtsünk. A lemezlovasok megállás nélkül játszanak, hatalmas repertoárral rendelkeznek (akár több, mint 4000 szám), és már igen kedvező áron, 70 ezer forintért megrendelhetőek. Aki viszont ragaszkodik az igazi hangszeres, koncert jellegű lagzihoz, ugyancsak rengeteg lehetőség közül választhat. Egy hatfős zenekar már 180 ezer forintért is játssza a talpalávalót akár nyolc órán keresztül. Választás előtt ajánlott megtekinteni pár buliban készült videót, illetve belehallgatni egy-két dalba is, hogy biztosra menjünk. Tipp: a zenészek és zeneszámok kiválasztása előtt nézzük át a vendéglistát, és vegyük figyelembe a különböző korosztályokat, hiszen nem biztos, hogy a nagyszüleink is szívesen ropnák Lady Gagára. 

Cikk folytatása következik: ruhák, öltönyök és a sütidivat.

Címkék:              


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások