Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Hol kezdjem? Esküvőszervezés – tippek, trükkök, praktikák – 4. rész

A szertartás(ok) után régen díszes fogattal, manapság pedig luxusautókkal vonul át az ifjú pár a lakodalom helyszínére. Amennyiben nem találunk a családban vagy a baráti körünkben megfelelő autót, nézzünk szét a kölcsönzőkben, hiszen a választék hatalmas. Akik szeretik a régi járműveket, azok számára már 55 ezer forinttól van elérhető esküvői csomag, amelybe beletartozik a sofőr és az alapdíszítés is. Az autó ilyenkor 4 óra erejéig áll rendelkezésünkre, ezt az időtartamot tapasztalat alapján számolták ki, így bőven jut idő a fotózásra és a kényelmes közlekedésre is. A modern verdák kedvelői se csüggedjenek, hiszen rengeteg luxusjárgányt lehet kölcsönözni: egy 6 személyes limuzin már óránként 25 ezer forintért szolgálja kényelmünket, és persze minél több időre béreljük ki, annál több kedvezményben részesülhetünk. Ne felejtsük el, hogy amennyiben egy másik településről béreljük az autót, számolnunk kell kilométer- és autópályadíjjal egyaránt.

Egy esküvő előtt – és sokszor közben is – sokat izgulunk, hogy minden flottul menjen. Rendben legyen a teríték, ott legyen a fotós, ne tévedjen el a násznép, és még sorolhatnám a felmerülhető problémákat. Személyes véleményem szerint egy esküvő elengedhetetlen „tartozéka” a vőfély vagy modern változata a ceremóniamester. Hogy miért? Egy vőfély mindenre figyel, igazgatja a videóst, a pincéreket, rendezi, szórakoztatja a násznépet. Nem hagyja ellaposodni a lakodalmat, játékokat vezet, táncol, nagyon nagy segítségére lehet a párnak. A ceremóniamester és a vőfély közötti különbség csupán annyi, hogy a vőfély a hagyományoknak megfelelően népi rigmusokkal tarkítja mondandóját, miközben a ceremóniamester, mai modern viseletben, öltönyben vagy szmokingban a kor divatja szerint szórakoztatja a népet. Az árak változóak, személyre szabottak, manapság 30 ezer forinttól 120 ezer forintig terjednek. Tipp: Olyat válasszunk, aki szívvel-lélekkel csinálja a munkáját, hallgassunk ismerőseink ajánlásaira. Sajnos könnyű belefutni a drága, vagy épp túlságosan olcsó és gyenge „showman”-ekbe.

A kisgyerekes családok rémálma is lehet egy esküvő, hiszen mire elérkezünk a vacsorához, a kicsik gyakran már fáradtak, rohangálnak, lufikon ugrálnak, és nem hagyják szüleiket nyugodtan mulatni. Erre már szerencsére van megoldás: hogyha nem szeretnéd, hogy az esküvődön kedvenc unokaöcséd ismerőseid csemetéivel bandákba verődve rosszalkodjon, gondoskodj esküvői gyerekmegőrzőről. Ez tulajdonképpen egy „lebutított", mobil játszóház, melyet általában pedagógusok és gyakorló szülők üzemeltetnek. A lakodalom idejére kitelepülnek az esküvőre, és kézműves foglalkozásokkal, játékokkal szórakoztatják a csöppségeket. A hozzáértő szakemberek lekötik a gyerekek figyelmét, de közben figyelnek a ceremónia forgatókönyvére, így az esküvő fontosabb pillanatait a rosszcsontok is élvezhetik. Több féle csomag közül választhatunk, melyek már 50 ezer forintért elérhetőek. Tipp: Hallgass a pedagógusra, hiszen ő tudja, hogy az adott korosztályt milyen játékokkal, foglalkozásokkal lehet a legjobban lekötni, ennek alapján válassz programokat. A gyerekmegőrzővel kellemesebbé teheted gyerekek és felnőttek számára is az élményt. 

Címkék:          


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások