Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Esküvőszervező vagy saját szervezés?

A következő kérdéseket kell feltennetek magatoknak, amelyek segíthetnek a döntésben:

  • Hol fogjátok tartani az esküvőt?
    Ha például nagy a távolság a tartózkodási helyetek és a szertartás helyszíne között (jelenleg Pesten éltek, de a menyasszony szülőfalujában szeretnétek tartani), akkor érdemes esküvőszervezőt felkérni.
  • Hány fős esküvőt terveztek?
    Egy több száz fős lakodalom megszervezéséhez nem érdemes hozzáfogni kettőtöknek, ajánlott szakemberre bízni a feladatot.
  • Milyen a szervezőkészségetek?
  • Mennyi időtök van az esküvőig?
    Talán ez a legfontosabb szempont, hogy mennyi szabadidőtök van, amit fel tudtok áldozni azért, hogy életetek egyik legszebb napját megszervezzétek.esküvői asztal

Nem kell megrémülni egy lakodalom megszervezésétől. Első lépésként sorra kell vennetek, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnétek, hagyományosat vagy modernet, rusztikusat vagy elegánsat, esetleg parti jellegűt vagy a mostanság nagyon népszerű vintage esküvő mellett döntötök. Majd e köré kell építeni az menyegző összes elemét a zenekartól kezdve a dekoráción át egészen a tortáig.

Amennyiben az esküvőt egy adott motívum köré építitek, nagyon szép, egységes ünnepet tudtok szervezni. Hozzátok közel álló témát érdemes választani; kapcsolódhat akár a hobbitokhoz, egy színhez vagy egy virághoz. Sok szép provance hangulatú szertartást láttam, ezek alappillére természetesen a levendula volt. Hmm, micsoda illat terjenghet egy ilyen lakodalomban!?

Gondoljátok végig, hogy milyen esküvőkön jártatok már, melyiken mi tetszett? (Akár felkérhetitek az adott szolgáltatót a ti esküvőtökre is!) Van-e valaki a családban, baráti körben, a kollégák között, aki már szervezett esküvőt, és tud nektek segíteni?

Ha nekiálltok a munkának, meg fogjátok látni, hogy az egyik dolog jön a másik után, mindenkitől meg lehet kérdezni, hogy milyen szolgáltatót ajánlana, kivel dolgozna szívesen (nekünk például így lett vőfélyünk, és nagyon jó választás volt).

lila rózsás asztaldíszElső lépésként a helyszínt kell lefoglalni. Az éttermek többségének ma már van saját esküvőszervezője, akivel egyeztetni tudtok, közösen kialakíthatjátok a menüsort, megnézhetitek az előző rendezvényeken készült képeket, ezekből ötleteket meríthettek a dekorációhoz, teremrendezéshez stb. A szervező ajánlhat jó zenekart is, mert vannak személyes tapasztalatai, tudja melyik zenekar teremt jó hangulatot, ki mennyi szünetet tart, milyen stílusú zenét játszanak. Csak tessék bátran kérdezni!

asztaldísz labdarózsából

Persze hogyha nem érzitek magatokat elég bátornak, és nem látjátok magatokban az ambíciót ehhez az egyáltalán nem kis feladathoz, akkor csak annyi a dolgotok, hogy felkeressétek a legjobb esküvőszervezőt, aki megtervez helyettetek mindent, megtalálja az ideális helyszínt, zenekart, fényképészt, dekorost, sőt, akár a sminkest és a fodrászt is! A hivatásos szervező sok-sok esküvőt lebonyolított már, nagy tapasztalata van, így professzionális munkát tud nyújtani, nem szükséges nektek izgulni a részleteken.


Fontos tudni, hogy az esküvőszervezőknek általában nem kell fizetnetek, nem számolnak fel közvetítői díjat, ők a fizetésüket a felkért szolgáltatóktól kapják jutalékos rendszerben, és valóban nagyon sok terhet le tudnak venni a vállatokról, így talán nem váltok menyaszörnyekké, mire elérkezik a nagy nap.

Forrás: pinterest.com

Címkék:      

Hozzászólások