Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Az esküvő virágai - 1. rész - Tulipán

Elsőnek egy kedves tavaszi virágot választottam: a tulipánt. Nem véletlen, hogy erre esett a választásom, hiszen a tulipán, mint virág és mint motívum, nagyon régóta része a magyar esküvőknek.

Rózsaszín tulipános asztalközépA menyasszony kelengyéjét rejtő láda legfőbb díszítőeleme a tulipán volt, ezt a ládát kellett megtöltenie a menyasszonynak a különböző textíliákkal. A magyar népművészetben a szerelmi ajándékokon nagyon gyakori motívum.

Szerencsére szebbnél szebb színárnyalatokból válogathatunk, és mintegy 100 fajtából: hófehér, pasztellszínek (rózsaszín, krémszín, barack), de élénkebb színváltozataiból sincs hiány: élénkpirosban, vörösben, lilában, sötétkékben szintén megtalálható.

A hosszan tartó szerelmet, a boldog éveket, a szenvedélyt jelképezi. Mi mást is választhatnánk szimbólumként a menyegzőnk napjára?

 

Forrás: deluxebox.comwedding-flowers-and-reception-ideas.com1bp.blogspot.comelizabehannedesigns.comweddingreceptionsites.orggilles-catering.comweddingflowers.comfarm3.staticflockr.compolyvore.comfashionbride.comlittlebouquetshop.comchaneleroseflowers.blogspot.com; pinterest.com; oltarelott.hu; mennyegzo.hu; szirom.hu; eskuvonklesz.hu; viragszerviz.hu; alompar.hu; edenkert.hu; eskuvoivirag.hu

Kapcsolódó galéria :

Címkék:          

Hozzászólások