Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Az ülésrend összeállítása

A legfontosabb, hogy jó hangulat legyen az esküvőnkön, ezért is fontos, hogy alaposan elgondolkozzunk már a nagy nap előtt, hogy melyik vendégünk melyik társaságba illene bele legjobban, hogy mindenki jól érezze magát.

A menyasszony és a vőlegény természetesen a főasztalon kap helyet középen, amely mindenki számára jól látható. Ide szokták még ültetni a szülőket és a tanúkat. Ez eddig nem is olyan bonyolult, de jön a vendégsereg, elég vegyes társaság általában; gyerekek és felnőttek, fiatalok és idősebbek, rokonok és barátok, egyedül és párral érkezők. Hogy is lehet összeállítani az ülésrendet, hogy passzoljon?

Először készítsük el a vendéglistát! Nagyszerű ötlet, és sokat segíthet, ha a neveket más-más színű kis post-itekre írjuk fel; a különböző színek jelképezhetik, hogy a menyasszony vagy vőlegény hozzátartozója-e, barát-e, vagy milyen kapcsolatban álltok vele.

Tipp ülésrend készítéshez

Ezt követően egy papírra rajzoljátok fel a terem elhelyezkedését, az asztalokat férőhellyel, és próbáljátok felrakosgatni a vendégsereg tagjait, szem előtt tartva az alábbi szempontokat:

- Figyeljetek arra, hogy ki kivel ül szemben a vacsora alatt! Érdemes olyanokat összepárosítani, akiknek lesz közös témájuk, jól el tudnak beszélgetni, így nem a tányérjukat fogják bámulni egész este. Nem feltétlenül probléma, ha úgy jön ki, hogy nem ismerik egymást, ha ti tudjátok róluk, hogy van közös érdeklődési körük.

- Felváltva ültessétek a férfiakat és nőket!

- A gyerekes családokat próbáljátok egy helyre ültetni, legyen játszótársuk a csemetéknek (ha a gyermek jól elvan az esküvő alatt, a szülők is felszabadultabbak)!

- A fiatalokat célszerű a táncparkett közelébe ültetni.

- Gondoljatok a vőfélyre, zenekarra, fotósra és videósra is, őket is illik vacsorára megvendégelni, és hellyel számolni nekik is.

- Célszerű egy-két helyet üresen hagyni, hátha az utolsó pillanatban szeretne valaki kísérőt hozni.

 

Ahogy felkerül minden név, körvonalazódik az elrendezés, könnyen átlátható lesz, hogy ki hova fog ülni, és egy újabb pipával több van az elrendezendő feladatok mellett. Kezdődhet az ültetőkártyák elkészítése és az ülésrend szép keretbe foglalása, melyet kitehetünk a bejárathoz.

kép forrása: pinterest.com

 

Címkék: