Lexi & Magazine

Te&Én

Lelki terror a párkapcsolatokban

Lelki terror a párkapcsolatokban

Különös, fojtogató hangulatú dráma főszereplői azok az emberek, akik lelki terror nevezetű játszmában élik hétköznapjaikat az iskolában, a munkahelyen vagy akár otthon. Ezeket a személyeket nehéz megközelíteni, sérülékenyek, s hatalmasat robbanhatnak a hozzá nem értők kezében.

Tovább
Öribari vs. nagy Ő

Öribari vs. nagy Ő

Észrevettétek már, hogy amikor a legjobb barátnőtök bepasizik, ti a süllyesztőbe kerültök? Miért nyernek általában kiütéssel a nagy Ők a legjobb barátnőkkel szemben bármelyik korosztályban, még a harmincasok körében is?

Tovább
Ezért egészséges a szex

Ezért egészséges a szex

Igen, azok a forró nyári éjszakák… Vajon mi lehet az alapja? Egy új kutatás fényt derített erre, ugyanis kiderült, hogy augusztusban a legaktívabb a szerelmesek szexuális élete. A lenge öltözetnek és a napsütésnek köszönhetően fokozódik a szexuális aktivitásunk, így nem csoda, hogy ez a leginkább szexre csábító hónap…

Tovább
„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

„Segíts magadon…”- Mi van, ha nem tudok?

A legtöbb embernek természetes, hogy sétál egyet a parkban, meghallgatja kedvenc zenéjét, vagy ábrándozva elmerül a naplementében. Nem is tulajdonítunk neki nagyobb jelentőséget, mert már egyszerűen hozzászoktunk. De mi van azokkal az emberekkel, akik semmit sem érzékelhetnek ebből a számunkra magától értetődő világból? Vagy legalábbis csak nagyon keveset…

Tovább
50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

50 év titka: alkalmazkodás és bizalom

Fél évszázad együtt… Egészségben, betegségben, jó és rossz időkben egyaránt.   Kitartani egymás mellett a bajban, és átélni a boldog pillanatokat. Manapság, a rövidtávú kapcsolatok idején igazi ritkaságnak számít egy ilyen hosszú házasság. Mi a titok? Erről kérdeztem nagyszüleimet.

Tovább
Kinek erény, kinek bűn?!

Kinek erény, kinek bűn?!

- Te mit keresel itt? – kérdezem keserű megdöbbenéssel. Mint amikor tele van a fejed, és tudod, hogy csak ki kellene mondanod, de nem akárkinek... Hanem akinek jó lenne kimondani; akiről tudod, hogy tudná, miért úgy és azt mondod... Akinek csak annyit kell mondanod, hogy megértsen, amennyit pont kiegészítenek azok a szavak, melyeket nem mondasz ki... Majd hirtelen megjelenik valaki, akinek...

 

Tovább
Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Féltékenység, avagy a „zöld szemű szörnyeteg”

Mit is jelent a féltékenység? Nehéz pontosan meghatározni a definícióját, hiszen mindenki másképp írná le. Dr. Simon Lajos úgy véli, hogy a féltékenység egy, a gyűlölettel kapcsolatos félelem, hogy egy számunkra kedves személyen vagy tárgyon osztoznunk kell valakivel. A fogalom minden birtoklásra érdemes jóra vonatkozhat: hősök, királyok, művészek, tudósok féltékenyek egymás hírnevére; barátok, testvérek, szülők a szeretetre, melyet más iránt érzünk.

Tovább
Az ülésrend összeállítása

Az ülésrend összeállítása

Nem egyszerű feladat az ülésrend összeállítása, sok-sok szempontot kell figyelembe vennünk. A következőkben igyekszem egy-két támpontot adni segítségképpen.

Tovább
Antik képkeret mint esküvői kellék?

Antik képkeret mint esküvői kellék?

Készítettem egy kis képválogatást, remélem, hogy meg tudom mozgatni az esküvő előtt álló párok fantáziáját, és kedvet kapnak hasonló képkészítéshez a nagy napon.

Tovább
DIY: esküvőigömb-készítés

DIY: esküvőigömb-készítés

Ki ne szeretne egy picit lefaragni az esküvői költségvetésből? Az alábbi gömb elkészítéséhez nincs szükség sok mindenre, csupán egy szép, virágos mintalyukasztóra, hungarocellgömbre, gombostűre és sok-sok türelemre.

A végeredmény: nagyon mutatós gömbdísz, mely remekül felhasználható a külső helyszínünk dekorálására, asztalokra elhelyezve, fellógatva – csak a képzelet szab határt.

Tovább