Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Adrenalinfokozó „túra” Hajdúszoboszlón

Mivel – rendhagyó módon – szinte egész júliusban nem jutottam el semmilyen víz (sem strand, sem élővíz) közelébe, gondoltam, épp itt az ideje, hogy változtassak ezen, s létrehoztam egy Facebook-eseményt – igen konkrét céllal! Kitaláltam, hogy meghívva pár barátot közös benzinköltségen elutazhatnánk Hajdúszoboszlóra, az aquaparkba.

Korábban már volt szerencsém ehhez az extrákkal bővített strandhoz, s minekutána nagyon jól érezte magát akkor is a társaság, szinte biztos voltam benne, hogy nem egyedül fogok csúszdázni. A számításaim bejöttek, nyolcadmagammal eljutottam a kívánt nyári móka helyszínére.

Amennyiben konkrétan a csúszdaparkba szeretnénk menni – nem csupán a strandra –, fizetnünk kell egy fürdőbelépő mellé még egy kiegészítőt – így érdemes minél előbb kiérnünk, hiszen így tudjuk igazán kihasználni az aquapark kínálta lehetőségeket.

Aki még nem járt aquaparkban, esetleg magaslati félelemmel is küzd, elsőre talán ijesztő lehet, ha lentről megpillantja a 12 méter magasban induló csúszdákat. Tapasztalatból tudom azonban, hogy át kell esni a tűzkeresztségen. Az első csúszásnál talán még bennünk motoszkál némi félelem, mivel nem tudjuk, hogyan csúszunk, milyen sebességgel, nem is beszélve a csobbanásról a végén, a második (harmadik, negyedik – és így tovább) alkalommal viszont garantáltan fellelkesít minket az adrenalin, s rohanunk is fel azonnal a lépcsőkön, hogy újra átéljük az élményt.

Egyszer csak a felnőtt is újra gyereknek érzi magát, s a bőség zavarában nem is tudja, melyik színes-kanyargós csúszdát próbálja ki következőként. Találunk itt ugyanis fedett, egyszemélyes csúszdákat, melyek főként azért okoznak pozitív értelemben vett izgalmat, mert sötétben csúszunk, így nem tudjuk kiszámítani sem a kanyarokat, sem az érkezést. Vannak azonban nyitott csúszdák is, melyek meredeksége a szemnek elsőre talán „hajmeresztő”, de amint kipróbáljuk, többszöri repetázhatnékunk támad. Némely csúszdákat csak és kizárólag speciális úszógumival vehetünk igénybe, s akad olyan is, mely használatakor barátainkkal, családtagjainkkal is osztozhatunk az élményben: több méter széles csúszda is a rendelkezésünkre áll ugyanis. Ez utóbbiba körülbelül öten-hatan férnek bele, majd a hosszas-tekergős, meglepetésekkel teli csúszást együtt élhetik át.

Ha valaki ideiglenesen elfárad a sok adrenalintól, átmehet a strand területére is, ahol nagyobb medencék várják, sőt, az úszni vágyókra is gondoltak a fürdő tervezői, hiszen úszómedencét is találunk Hajdúszoboszlón. Az egészen kis gyermekekről sem feledkeztek el: gyermekmedence és -csúszda is akad itt bőven.

Aki még nem járt hasonló helyen, talán az első kérdése – joggal – az volna, mennyire biztonságosak ezek a csúszdák, avagy: „nem esek ki belőle?”. Természetesen úgy tervezték meg ezeket, hogy ne történhessen baleset, nem beszélve arról, hogy mindegyikhez odaállítanak egy-egy „őrt”, aki figyelemmel követ minden csúszást, megbizonyosodva arról, hogy az éppen aktuális csúszó már leérkezett, s a csobbanása után csak pár másodperccel később indulhat a következő – intéssel vagy sípolással megadva az engedélyt neki.

Számomra nagy élmény volt e bizonyos nap, rengetegszer csúsztam, s igyekeztem minél inkább kihasználni a lehetőségeket. A személyes kedvenceim az egymás mellett elhelyezkedő, illetve egymásba fonódó sárga és zöld fedett, a hirtelen zuhanással induló fedett sárga csúszda, valamint a négypályás versenycsúszda. Első pillantásra meredeknek hatnak, de legyőzve a félelmet, igazán kellemes – vagy inkább izgalmas – élményben lehet részünk.

Vedd elő hát bátorságod, irány Hajdúszoboszló – a jókedv garantált!

 

További információt ezen az oldalon találsz.

 

A képek forrása: www.hungarospa.hu

 

 

Hozzászólások